Αλέξανδρος Μπόζας: Η Ορίζων Ασφαλιστική είναι στις πρώτες επιλογές συνεργασίας των διαμεσολαβητών

Ο κ. Αλέξανδρος Μπόζας, Περιφερειακός Δ/ντής Βορείου & Κεντρικής Ελλάδος, Μέλος Δ.Σ. της Ορίζων Ασφαλιστικής, στη συνέντευξή του στην «Α.Α.» εστιάζει στις μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης που διατηρεί η Ορίζων Ασφαλιστική με τους συνεργάτες της και στα οφέλη που αποκομίζουν οι δύο πλευρές από τη συνεργασία αυτή. Οφέλη που αποτυπώνονται και στα παραγωγικά αποτελέσματα της εταιρείας, τα οποία εν μέσω πανδημίας και παρά την επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης της αγοράς, σημείωσαν άνοδο 7%.

Κύριε Μπόζα, πείτε μας δύο λόγια για τη χρονιά που μας πέρασε, το 2020, και πώς τη βίωσε ο Ασφαλιστικός Κλάδος.

Α.Μπ.: Το 2020 ήταν μια διαφορετική και ιδιαίτερη χρονιά, μια χρονιά που θα μείνει χαραγμένη βαθιά στη μνήμη μας, καθώς η πανδημία και η υγειονομική κρίση ανέτρεψαν όσα γνωρίζαμε μέχρι πρότινος. Κληθήκαμε να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας και να προσαρμοστούμε σε μια νέα πραγματικότητα, η οποία έχει αναδείξει νέες ανάγκες αλλά και ευκαιρίες.

Η πανδημία και τα δύο lockdowns επηρέασαν τη δυναμική που είχε εμφανίσει η ασφαλιστική αγορά τα τελευταία χρόνια και, ουσιαστικά, επιβράδυναν τους ρυθμούς ανάπτυξης. Παρόλα αυτά, με τα στοιχεία του 2020 για την παραγωγή του κλάδου, παρατηρούμε αυξημένη ζήτηση για ασφαλιστικά προϊόντα στους κλάδους Ασθενειών και Περιουσίας.

Αν το 2021 καταφέρουμε ως κράτος να παρουσιάσουμε σημαντική ανάπτυξη, τότε και η ασφαλιστική αγορά θα ενισχύσει τα μεγέθη της.

Μιλήστε μας για τα μεγέθη της Ορίζων Ασφαλιστικής και ειδικότερα της περιοχής ευθύνης σας.

Α.Μπ.: Σε αντίθεση με την Ασφαλιστική Αγορά, η οποία την προηγούμενη χρονιά σημείωσε μια μείωση του 3,70%, η Εταιρεία μας ενίσχυσε τα παραγωγικά της μεγέθη. Συγκεκριμένα, σημείωσε σημαντική αύξηση άνω του 7% του χαρτοφυλακίου της, με μια σύνθεση παραγωγής 60/40 και με υψηλό Περιθώριο Φερεγγυότητας άνω του 200%, παραμένοντας στις υψηλότερες θέσεις κεφαλαιακής επάρκειας στην Ασφαλιστική Αγορά. Χαρακτηριστικό είναι ότι για μια ακόμη χρονιά σημειώσαμε σημαντική κερδοφορία.
Όσον αφορά την Περιφέρεια Ευθύνης μου, τα δύο Διοικητικά Υποκαταστήματα, στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, ενίσχυσαν τα μεγέθη τους, σημειώνοντας σημαντική αύξηση παραγωγής με ποσοστό άνω του 33%, χάρη στην αποτελεσματική και ποιοτική συνεργασία του Δικτύου Συνεργατών των εν λόγω περιοχών.

Αλέξανδρος Μπόζας: Η Ορίζων Ασφαλιστική είναι στις πρώτες επιλογές συνεργασίας των διαμεσολαβητών
Ο κ. Μπόζας με τις κ.κ. Εύη Τσεπλετίδου (αριστερά) και Ελένη Γκιόση (δεξιά) υπεύθυνες υποστήριξης εργασιών Υποκ/ματος Θεσσαλονίκης

Γιατί ένας Διαμεσολαβητής να συνεργαστεί με την Ορίζων Ασφαλιστική; Ποια είναι η σχέση που έχετε με τους συνεργάτες σας;

Α.Μπ.: Η στρατηγική απόφαση της Εταιρείας να αναπτύσσεται αποκλειστικά μέσω του Δικτύου Διαμεσολαβητών συμβάλλει ώστε να χτίζονται μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας, που βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και το κέρδος. Ο συνεργάτης γνωρίζει ότι είμαστε δίπλα του, διευκολύνοντας τη διεκπεραίωση των αιτημάτων του, είτε με τη φυσική παρουσία μας στα γραφεία του είτε με εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας.
Επίσης, η εμπειρία μας στη διαχείριση κινδύνων και κυρίως στον τομέα των Εμπορικών & Βιομηχανικών, μας επιτρέπει να διαχειριστούμε αποτελεσματικά και να υποστηρίξουμε ποικιλοτρόπως τον συνεργάτη αναφορικά με τα αιτήματα αυτά.
Ο Κανονισμός Πωλήσεων δίνει σημαντικά κίνητρα αμοιβών και Bonus στον συνεργάτη, ώστε να είναι ακόμα περισσότερο παραγωγικός και αποτελεσματικός.
Διοργανώνουμε διαδικτυακά σεμινάρια στο πλαίσιο ενός πλάνου Κατάρτισης και Εκπαίδευσης, με στοχευμένα σχέδια, διαδικασίες και μεθοδολογίες πάνω στα ασφαλιστικά προγράμματα και στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας του Δικτύου μας.
Οι συνεργάτες μας είναι αξιόλογοι άνθρωποι και επαγγελματίες και, παρά το ότι είναι ελεύθεροι πράκτορες, μας έχουν στις πρώτες επιλογές συνεργασίας.

Ποια είναι η εκτίμησή σας για την πορεία που προδιαγράφεται για την ελληνική ασφαλιστική αγορά τα επόμενα χρόνια και ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι της Εταιρείας σας;

Α.Μπ.: Η Ιδιωτική Ασφάλιση μπορεί να διαδραματίσει έναν καθοριστικό ρόλο, ειδικά σε αλλαγές που εστιάζουν κυρίως στο ασφαλιστικό, με επιτακτική την ανάγκη υιοθέτησης ενός νέου συνταξιοδοτικού συστήματος τριών πυλώνων, στο οποίο η συνδρομή του κλάδου είναι ιδιαιτέρως σημαντική.
Οι αλλαγές που παρατηρούνται στις κλιματολογικές συνθήκες, η αύξηση της συχνότητας και της έντασης των φυσικών φαινομένων στη χώρα μας έχουν αυξήσει τους κινδύνους από καταστροφές και είναι προς όφελος και του Κράτους και των πολιτών να δοθούν κίνητρα για ασφαλίσεις.
Αντίστοιχα, σε ό,τι αφορά την υγεία, πρέπει να υπάρξουν κίνητρα που θα επιτρέπουν στον πολίτη να επενδύσει σε μια συμπληρωματική ιδιωτική ασφάλιση υγείας, η οποία θα του εξασφαλίσει καλύτερες παροχές.
Για την Ορίζων Ασφαλιστική, οι βασικοί μας στόχοι είναι: η αύξηση παραγωγής και ιδιαίτερα σε λοιπούς κλάδους μέσω του Δικτύου Συνεργατών μας· η ανάπτυξη νέων συνεργασιών με διαμεσολαβητές σε στοχευμένες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας· η περαιτέρω ενίσχυση της κεφαλαιακής μας επάρκειας με διατήρηση του υψηλού Δείκτη Φερεγγυότητας και η βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχουμε στους ασφαλισμένους.
Εύχομαι από καρδιάς το 2021 να αποτελέσει μια χρονιά που θα χαρακτηριστεί από μια αναπτυξιακή πολιτική, ικανή να προσφέρει νέες ευκαιρίες σε ποικίλους τομείς, και θα σηματοδοτηθεί από αξιοσημείωτες αλλαγές στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης, με στόχο πάντα τη δημιουργία ευκαιριών και επενδύσεων.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας