ΕΕΑ: Θα στηρίξει την ασφαλιστική διαμεσολάβηση με €80 χιλ. από τις τράπεζες

Μεταξύ του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ε.Ε.Α.) και των CEO των τεσσάρων συστημικών τραπεζών επιτεύχθηκε συμφωνία που προβλέπει ότι η κάθε τράπεζα θα καταβάλει στο Ε.Ε.Α. ετησίως, με αναδρομική εκκίνηση από το 2020, το ποσό των €10 χιλιάδων λόγω δραστηριοποίησής της στον κλάδο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Ε.Ε.Α., οι συζητήσεις έγιναν στο πλαίσιο της τήρησης του Ειδικού Μητρώου ασφαλιστικής διαμεσολάβησης των τραπεζών στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών οπότε και έως σήμερα κατέβαλλαν ως ετήσια συνδρομή την προβλεπόμενη για τις Ανώνυμες Εταιρείες. Όμως, όπως αιτιολογήθηκε από το Ε.Ε.Α. και τις προσωπικές παρεμβάσεις του προέδρου του, κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, η υποστήριξη που παρέχει το Επιμελητήριο σε αυτά τα μητρώα αφορά ένα μεγάλο όγκο εργαζομένων, διότι δηλώνονται στο μητρώο όλοι οι τραπεζικοί υπάλληλοι που ασκούν ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Μάλιστα, δημοσιοποιούνται και τα ονόματά τους στο ενιαίο σημείο πληροφόρησης και είναι προσβάσιμα σε κάθε καταναλωτή την τελευταία τριετία.

Στη βάση αυτή διεκδικήθηκε και επιτεύχθηκε από το Ε.Ε.Α., όπως σημειώνεται, το σημαντικά υψηλότερο ποσό καταβολών για τις τράπεζες και την υποστήριξη των ειδικών μητρώων. Απόφαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι οι καταβολές των τραπεζών για τη δραστηριοποίησή τους στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση τα έτη 2020 και 2021 (80 χιλ. ευρώ) να διατεθούν στην υποστήριξη δράσεων του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Επίσης, οι συζητήσεις με τις τράπεζες είναι ανοικτές και συνεχίζονται και για άλλα θέματα. Αναφορικά με τη θετική εξέλιξη που αφορά τις συνδρομές τους, ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, Γεν. Γραμματέας και Πρόεδρος Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης του Ε.Ε.Α., δήλωσε: «Αποτελεί σημαντική επιτυχία του Επιμελητηρίου και του προέδρου του η επίτευξη της συμφωνίας. Θα αποτελέσει πολύτιμη συνεισφορά στον κλάδο, αφού η απόφασή μας είναι στο σύνολό τους οι καταβολές των τραπεζών να διατεθούν σε δράσεις αποκλειστικά για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.Μαζί με τις πρωτοβουλίες που ήδη έχουν ληφθεί και τις ανάλογες αναπτυξιακές ενέργειες των Σωματείων, ο κλάδος θα βγει πιο ενισχυμένος και πολλαπλά ωφελημένος».

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας