Διεθνή

Αύξηση 8,3% στη χρηματιστηριακή αξία των 25 κορυφαίων ασφαλιστών παγκοσμίως

Η συνολική χρηματιστηριακή αξία των 25 κορυφαίων παγκόσμιων ασφαλιστών αυξήθηκε κατά 8,3% σε $3,02 τρισ., σε τριμηνιαία βάση, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024. Οι περισσότερες από τις μετοχές κατέγραψαν μεγάλη αύξηση το α’ τρίμηνο, επωφελούμενες από τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων και έρευνας GlobalData.

Πρώτη στην κατάταξη η Berkshire Hathaway, με αύξηση 17% και χρηματιστηριακή αξία $908,8 δισ., η μετοχή της οποίας, ωστόσο, χαρακτηρίζεται ως υπερβολικά υψηλά αποτιμημένη για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο.

Δεύτερη η United Health Group, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας ανήλθε στα $456,1 δισ., μειωμένη κατά 6,3%.

Τρίτη η Progressive Corp οι μετοχές της κατέγραψαν αύξηση 29,9%, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα $121,1 δισ.

Στην 4η θέση η Elevance Health Inc, με χρηματιστηριακή αξία $120,6 δισ., αυξημένη κατά 8,9%.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Allianz, η χρηματιστηριακή αξία της οποίας διαμορφώθηκε στα $117,4 δισ., αυξημένη κατά 12,2%.

«Οι ασφαλιστές αναπροσάρμοσαν τα ασφάλιστρα σε συγκεκριμένους κλάδους, ιδίως στον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων (P&C), για να αντιμετωπίσουν την κλιμακούμενη αύξηση των αποζημιώσεων που αποδίδεται στον πληθωρισμό, τις συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και τις φυσικές καταστροφές. Οι αναπροσαρμογές αυτές επέτρεψαν στον παγκόσμιο ασφαλιστικό κλάδο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις και να επιτύχει θετικά αποτελέσματα το πρώτο τρίμηνο του 2024», σχολίασε ο κ. Murthy Grandhi, αναλυτής Εταιρικών Προφίλ στην GlobalData.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «ο ασφαλιστικός τομέας είναι έτοιμος για ουσιαστικές αλλαγές το 2024, ωθούμενος από τη διακύμανση των αντασφαλιστικών δαπανών και την κλιμακούμενη απειλή των κυβερνοκινδύνων, η οποία τροφοδοτείται από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο, όπως η Παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη (Generative Artificial Intelligence). Οι βιομηχανίες παγκοσμίως εξαρτώνται όλο και περισσότερο από την IT, το IoT, τη λειτουργική τεχνολογία και τις ψηφιακές υπηρεσίες, όπως το cloud computing. Παρ’ όλα αυτά, απρόβλεπτες προκλήσεις όπως οι φυσικές καταστροφές, οι κανονιστικές αλλαγές και η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση στην Ερυθρά Θάλασσα και γύρω από αυτήν ενδέχεται να κρατήσουν τους ασφαλιστές σε εγρήγορση. Όσοι είναι ικανοί να προσαρμόζονται, να διαφοροποιούνται και να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τους κινδύνους, έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τις πιθανές ευκαιρίες ανάπτυξης εν μέσω αυτών των εξελισσόμενων δυναμικών».


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας