Δράσεις ΕΚΕ

ΑΧΑ: Εβδομάδα υπευθυνότητας, εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς

Για άλλη μια χρονιά οι άνθρωποι της ΑΧΑ ένωσαν τις δυνάμεις τους, επιστρέφοντας αξία μέσα από την υπεύθυνη δράση τους και την εθελοντική προσφορά τους.  

Με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής, την πρόληψη κινδύνων, και την προάσπιση της υγείας καθώς και την ισότιμη κοινωνική ένταξη πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθιερωμένη Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΧΑ που έχει, πλέον, θεσμοθετηθεί χάρις στην ενεργή δράση των εργαζομένων και των αποκλειστικών συνεργατών της. Όλοι οι άνθρωποι της εταιρείας ένωσαν για άλλη μια χρονιά τις δυνάμεις τους με στόχο να συνεισφέρουν σε μία περίοδο όπου τόσο η ατομική όσο κι η συλλογική ευθύνη είναι πιο σημαντικές από ποτέ.

Τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία, το πρόγραμμα της Εβδομάδας Εταιρικής Υπευθυνότητας εξελίχθηκε ως εξής:

  • Οι άνθρωποι της ΑΧΑ αφιέρωσαν τις αθλητικές τους δραστηριότητες με στόχο να σώσουν 200.000 μερίδες φαγητού σε συνεργασία με την οργάνωση Μπορούμε

Από την Τετάρτη 30/09 έως την Κυριακή 04/10, εργαζόμενοι και αποκλειστικοί συνεργάτες της ΑΧΑ κατέγραψαν τον χρόνο των αθλητικών δραστηριοτήτων τους με στόχο να σώσουν 200.000 μερίδες φαγητού και να τις προσφέρουν σε όσους τις έχουν πραγματικά ανάγκη μέσα από τη συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση και στρατηγικό σύμμαχο βιωσιμότητας της ΑΧΑ, Μπορούμε.  

ΑΧΑ: Εβδομάδα υπευθυνότητας, εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς
  • Δημιουργία Online Shop για το Εργαστήρι

Παραμένοντας ουσιαστικά παρούσα δίπλα σε έναν ακόμα σταθερό συνεργάτη της, τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Το Εργαστήρι-Λίλιαν Βουδούρη, μια ομάδα εξειδικευμένων στελεχών-εθελοντών της ΑΧΑ ανέλαβε τον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την προώθηση του Online Shop του οργανισμού. Στόχος της εν λόγω ενέργειας είναι να δοθεί στο Εργαστήρι η δυνατότητα να διαθέτει τα προϊόντα του ηλεκτρονικά τόσο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς όσο και σε συγκεκριμένες περιόδους όπου λόγω ειδικών συνθηκών δεν μπορεί να πραγματοποιεί τα καθιερωμένα Bazaar του. Η ομάδα περιλαμβάνει εθελοντές που καλύπτουν όλο το φάσμα των ειδικοτήτων που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός e-shop, όπως Customer Service & Experience, IT, User Experience & Security Integration, Promotion & Digital Media Content Creation, και άλλες, αξιοποιώντας τις δεξιότητες των εργαζομένων της.

  • Συμμετοχή σε διεθνή live Webinars της ΑΧΑ

Όλοι οι άνθρωποι της ΑΧΑ συμμετείχαν σε live Webinars του Ομίλου με στόχο να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της Κλιματικής Αλλαγής και των Κινδύνων που απειλούν την Βιοποικιλότητα του πλανήτη.

  • Υποτροφία για τα Παιδικά Χωριά SOS

Η ΑΧΑ σε συνεργασία με το BCA College προσφέρει μια υποτροφία πλήρους φοίτησης στα Παιδικά Χωριά SOS για ένα τριετές προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών αξίας 21.000€.

  • Επαναχρησιμοποίηση ρούχων ή υφασμάτων, δημιουργία μασκών προστασίας από το Εργαστήρι και διάθεσή τους για καλό σκοπό

Οι εθελοντές τις ΑΧΑ συγκεντρώνουν βαμβακερά ρούχα και υφάσματα που δεν χρησιμοποιούν για να τα διαθέσουν –μετά από την απαραίτητη απολύμανσή τους– στο Εργαστήρι, τα μέλη του οποίου θα αξιοποιήσουν τα υλικά για τη δημιουργία ειδικών μασκών προστασίας. Οι μάσκες θα διατεθούν τόσο για πώληση στο Εργαστήρι όσο και για δωρεάν χρήση από ομάδες που τις έχουν ανάγκη.

Η Εβδομάδα Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΧΑ αποτελεί έναν θεσμό απολύτως εναρμονισμένο με τη μακροχρόνια στρατηγική της εταιρείας. Ως ένας οργανισμός άρρηκτα συνδεδεμένος με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται, η ΑΧΑ συνθέτει τις δυνάμεις των δικών της ανθρώπων με στόχο την ουσιαστική προσφορά απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον υλοποιώντας δράσεις που προάγουν τον εθελοντισμό και εξαίρουν τη σπουδαιότητα της ατομικής ευθύνης.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας