Άρθρα

Η ΕΧΙΝ ξεκαθαρίζει απόλυτα τη θέση της για την Εθνική Ασφαλιστική

Για μια ακόμη φορά, δυστυχώς, όχι μόνον ο υπερβάλλων ζήλος αλλά και οι σκοπιμότητες βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και εκμεταλλεύονται έγκριτα και μη έγκριτα δημοσιογραφικά βήματα.

Ηχηρό ράπισμα προς την κατεύθυνση αυτών διατυπώνεται με τη δήλωση του ΕΧΙΝ Group, γύρω από τα σενάρια που αφορούν την πορεία εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Δήλωση της EXIN σχετικά με την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο Όμιλος EXIN έκανε σήμερα, 16 Ιανουαρίου, την παρακάτω δήλωση:

«Η EXIN είναι σε συνεχή επικοινωνία με την Τράπεζα της Ελλάδος για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Στο πλαίσιο αυτό, υποβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα επικαιροποιημένος φάκελος.

Μετά από αυτή την υποβολή, προέκυψαν άρθρα με εικασίες και φήμες για διάφορες οντότητες που συμμετέχουν στην εξαγορά. Οι φήμες και οι εικασίες δεν θα σχολιαστούν.

Η EXIN και οι κύριοι εταίροι της δεσμεύονται να εκτελέσουν τη συναλλαγή.

Εν αναμονή των νομικών και κανονιστικών απαιτήσεων της διαδικασίας –όπως ορίζεται– ο Όμιλος EXIN δεν μπορεί να προβεί σε γνωστοποιήσεις εκτός του πλαισίου των επίσημων διαδικασιών. Ανατρέξτε στον επίσημο ιστότοπο για τυχόν μελλοντικές ανακοινώσεις και επίσημες γνωστοποιήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το γεγονός ότι η ΕΧΙΝ σαφέστατα αναφέρει ότι η εποπτεύουσα αρχή, η Τράπεζα της Ελλάδος, είναι ενήμερη –και μόνον αυτή πρέπει να είναι σ’ αυτή τη φάση ενήμερη–, αρκεί για να προσθέσουμε κι εμείς με τη σειρά μας ότι πρέπει, επιτέλους, και στη δημοσιογραφία να λειτουργούν κανόνες και δεοντολογία, και να μην είναι τόσο εύκολο στους διαρρέοντες να εκθέτουν και να εκτίθενται.

Η υπόθεση της Εθνικής Ασφαλιστικής δεν είναι, απλά, μια επιχειρηματική εξέλιξη. Είναι ένα γεγονός που θα επηρεάσει και την ασφαλιστική βιομηχανία και τον Θεσμό της Ασφάλισης στη συνείδηση του καταναλωτή. Κι αυτό, όσοι διαγωνίζονται να φανούν ενήμεροι, οφείλουν να το σέβονται και να μη δίδουν δικαιώματα για άδικες γενικεύσεις που αφορούν όλους εμάς, δηλαδή τον Τύπο.

Δημήτρης Ρουχωτάς

 

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας