Διαμεσολαβούντες

Ο financial planner του σήμερα: «back to basics”!

Aνοιχτή εκδήλωση με θέμα: «FINANCIAL PLANNIΝG CONFERENCES: Sharing the knowledge with U» πραγματοποίησε, στις 8 Ιανουαρίου 2018, στο πλαίσιο του Μοney Show 2018, η Ένωση Financial Planners Eλλάδος (HFPA), πιστή στην προσπάθειά της να συμβάλλει στην ενημέρωση των συναδέλφων της του χρηματοασφαλιστικού χώρου.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Κώστας Τριανταφύλλου, αναφέροντας μεταξύ άλλων, τη σπουδαιότητα πιστοποίησης του financial planner από σοβαρούς και μεγάλους αδειοδοτημένους φορείς του εξωτερικού, οι οποίοι την παρέχουν μέσα από υψηλού επιπέδου εκπαίδευση και αυστηρών προδιαγραφών εξετάσεις.

Όπως τόνισε, «ένας καταρτισμένος Financial Planner μπορεί να αποτελέσει σημαντικό σύμβουλο για τον Έλληνα καταναλωτή και είναι σε θέση να τον βοηθήσει ουσιαστικά στην κάλυψη όλων των χρηματο-ασφαλιστικών του αναγκών μέσω εγκεκριμένης διαδικασίας και μεθοδολογίας».

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τα τρία συνέδρια FP που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρώπη το 2017 και στα οποία συμμετείχαν μέλη της HFPA, που μοιράστηκαν με τους συμμετέχοντες την εμπειρία και τη γνώση που αποκόμισαν.

Συγκεκριμένα:

Το Συνέδριο “BACK 2Y”, Birmingham, UK, The lifestyle Financial Planning Conference, 19/9/2017, παρουσιάστηκε από τους κ.κ. Λουκά Τουρνατζή (αντιπρόεδρο HFPA) και Παύλο Συμπερά.

Το Συνέδριο “ΕFPA Italia Meeting”, Venice, Italy, European Financial Planning Association, 11-13/10/2017, από τον κ. Κώστα Τριανταφύλλου (πρόεδρο HFPA) και την κα Ρίτα Χριστοδουλάτου (πρώην πρόεδρο ΗFPA)

Το Συνέδριο “Α Festival of Financial Planning”, Τhe Personal Finance Society, Birmingham UK, 7-8/11/2017, από τον κ. Γιάννη Χατζάκη (υπεύθυνο μελών HFPA) και την κα Σοφία Ζερβουδάκη.

Κοινός τόπος και των τριών παρουσιάσεων αποτελεί το γεγονός ότι ο financial planner του σήμερα, επιβάλλεται να είναι διαφορετικός, απλός, σαφής, με συναίσθημα. Δίνει αξία στον πελάτη, αφουγκράζεται, δεν ακούει απλώς, μιλάει λιγότερο, οικοδομεί σχέση εμπιστοσύνης, με άλλα λόγια, «back to basics”!

Δίνει λύση σε ανάγκες, δεν είναι πωλητής προϊόντων, προστατεύει τον κόπο των ανθρώπων. Κάνει πρώτα «Lifestyle planning» και μετά Financial Planning. Το FP ως υπηρεσία έχει άξονα τον πελάτη και όχι τα χρήματά του.

Η εταιρική ταυτότητα ενός Financial Planner είναι αυτό που λένε οι πελάτες του, όταν εκείνος δεν είναι παρών!

Η εκδήλωση έκλεισε με μία σύνοψη των όσων ακούστηκαν, από τη Γραμματέα της Ένωσης κα Όλγα Σαλαμούρα, που αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι «το Financial Planning ως τρόπος δουλειάς είναι μονόδρομος, βοηθά τους ανθρώπους να κάνουν πράγματα πριν να είναι αργά ώστε να έχουν μία καλύτερη ζωή. Εμείς ως financial planners, ας το ονειρευτούμε, ας το πιστέψουμε και θα τα καταφέρουμε!».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτός από τα μέλη και πολλοί συνάδελφοί τους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να ενταχθούν στην HFPA.

Μέλη της Ένωσης Financial Planners Ελλάδος (Hellenic Financial Planners Association – HFPA) μπορούν να γίνουν όσοι επαγγελματίες ανήκουν στον ασφαλιστικό, επενδυτικό ή και τραπεζικό χώρο και ενδιαφέρονται για την επαγγελματική τους ανέλιξη.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ένωσης (www.hfpa.gr). Στοιχεία επικοινωνίας: Τ.Θ. 67265, 151 02 Μελίσσια, Τ 211 8006623 Ε [email protected]

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας