Διεθνή

Το Πρόγραμμα Εργασιών της EIOPA για το 2016

Το ετήσιο πρόγραμμα εργασιών της για το 2016 δημοσίευσε στις 16 Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA).

Προκειμένου να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις και τις σημαντικές εξελίξεις της εποχής, η EIOPA έχει καθορίσει τους ακόλουθους στόχους σε προτεραιότητα:

  • Να διασφαλίσει τη διαφάνεια, την απλότητα, την προσβασιμότητα και τη δικαιοσύνη για τους καταναλωτές σε ολόκληρη την εσωτερική αγορά.
  • Να ηγηθεί της ανάπτυξης υγιών και συνετών κανονιστικών ρυθμίσεων, που θα υποστηρίζουν την εσωτερική αγορά της ΕΕ.
  • Να βελτιώσει την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και τη συνοχή της εποπτείας των ασφαλιστικών εταιρειών της ΕΕ και των ταμείων επαγγελματικών συντάξεων.
  • Να αναγνωρίσει, να αξιολογήσει, να αμβλύνει και να διαχειριστεί  τους κινδύνους και τις απειλές για την οικονομική σταθερότητα του τομέα των ασφαλίσεων και των επαγγελματικών συντάξεων.

Το «Πρόγραμμα εργασίας 2016» είναι δομημένο με διαφανή τρόπο. Για κάθε στόχο καθορίζει τις σχετικές δραστηριότητες και τα προϊόντα, καθώς και τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους που είναι απαραίτητοι για τη διεκπεραίωσή του.

Επιπλέον, το Πρόγραμμα παρέχει επισκόπηση των κινδύνων που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία της EIOPA και τον κατάλογο των μέτρων που η Αρχή έχει πάρει, προκειμένου να μετριαστούν οι κίνδυνοι αυτοί. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το σχέδιο προμηθειών για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που πρόκειται να αγοραστούν από την EIOPA κατά τη διάρκεια του έτους 2016.

Εδώ μπορείτε να δείτε το Πρόγραμμα Εργασιών 2016 της EIOPA.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας