Διεθνή

Αναδιοργάνωση για τον Όμιλο ERGO– Νέο μέλος Δ.Σ. ο Andree Moschner

O ασφαλιστικός όμιλος ERGO αναδιοργανώνει τη δομή του. Κάτω από τη “στέγη” της μετονομασθείσας ERGO Group AG, οι γερμανικές, οι διεθνείς και οι direct & ψηφιακές δραστηριότητες θα διευθύνονται στο εξής από τρεις χωριστές μονάδες.

Εκτός από την υπάρχουσα ERGO International AG, θα ιδρυθούν και δύο νέες εταιρείες συμμετοχών. Οι παραδοσιακές ασφαλιστικές δραστηριότητες στη Γερμανία θα υπάγονται στην ERGO Deutschland AG. Η ERGO Digital Ventures AG θα είναι ο τρίτος πυλώνας, και υπ’ ευθύνη της θα είναι όλες οι ψηφιακές και direct δραστηριότητες του Ομίλου, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων της γερμανικής θυγατρικής ERGO Direkt.

«Με την ERGO Digital Ventures AG δημιουργούμε το πολιτιστικό περιβάλλον που απαιτείται για την καινοτομία, καθώς και –για πρώτη φορά– έναν ισχυρό ξεχωριστό ψηφιακό πυλώνα στο πλαίσιο του Ομίλου μας. Η αποκόλληση της εταιρείας από τις παραδοσιακές δραστηριότητες θα κάνει πιο εύκολη την εφαρμογή νέων ιδεών με τόλμη και ταχείς ρυθμούς», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO, Δρ Markus Riess.

Η αναδιοργάνωση θα οδηγήσει και σε αλλαγές των οργάνων της εταιρείας. Το διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας-ομπρέλα, της ERGO Group AG, θα είναι στο εξής εξαμελές αντί για δεκαμελές. Η Silke Lautenschläger, υπεύθυνη για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Γερμανία, και ο Jochen Messemer, υπεύθυνος των διεθνών δραστηριοτήτων, θα εκτελούν στο εξής τα καθήκοντά τους από τα διοικητικά συμβούλια των αντίστοιχων holding εταιρειών.

Από την 1 Απριλίου, το νεοσυσταθέν πεδίο ευθύνης για τα Χρηματοοικονομική προϊόντα, στο Διοικητικό Συμβούλιο της ERGO Group AG, θα αναλάβει ο Andree Moschner. Ο 53χρονος, προερχόμενος από την Allianz, Moschner, εκτός από υπεύθυνος για όλα τα χρηματοοικονομικά προϊόντα, θα είναι επίσης μέλος της Εκτελεστικής Διεύθυνσης της MEAG MUNICH ERGO AssetManagement GmbH.

Ο 50χρονος Daniel von Borries, υπεύθυνος στο Διοικητικό Συμβούλιο για τη Διαχείριση Επενδύσεων και Περιουσιακών Στοιχείων, θα αποχωρήσει μετά από αμοιβαία συμφωνία με την εταιρεία στις 31 Μαρτίου 2016.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας