Διεθνή

Το μήνυμα του Henri de Castries, για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

Οι πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής συγκλόνισαν τη Γαλλία αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.
Σε μήνυμά του ο Πρόεδρος &
CEO της ΑΧΑ, κ. Henri de Castries, αναφέρει:

«Για δεύτερη φορά φέτος το Παρίσι χτυπήθηκε από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που στοίχισαν τη ζωή τουλάχιστον 132 ανθρώπων και προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό πολλών ακόμα. Παλεύουμε να βρούμε λόγια, για να εκφράσουμε την οδύνη μας, τον φόβο μας, την οργή μας.

Αυτή τη στιγμή, και εξ όσων γνωρίζουμε, όλοι οι εργαζόμενοι της AXA είναι ασφαλείς και υγιείς, αλλά συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας και ελπίζουμε να το επιβεβαιώσουμε με σιγουριά. Φυσικά, θα επικοινωνήσουμε περαιτέρω, εάν και όταν έχουμε κάποια σχετική πληροφορία.

Δυστυχώς, πάρα πολλοί από εμάς στη Γαλλία έχουν χάσει ή έχουν κάποιον που έχει τραυματιστεί –ένα μέλος της οικογένειας, ένα φίλο, ένα συνάδελφο ή ένα γνωστό. Με μία αποτρόπαια και ειδεχθή πράξη, βάρβαροι τρομοκράτες πήραν τις ζωές τους την ώρα που απολάμβαναν το σαββατοκύριακο, είτε σε μια αίθουσα συναυλιών είτε περνώντας απλά το βράδυ με φίλους. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας πηγαίνουν σ’ αυτούς –τα θύματα αυτής της τραγωδίας, τους φίλους τους, τις οικογένειές τους, τους αγαπημένους τους. Ευχόμαστε όλοι όσοι επηρεάζονται από αυτές τις φρικιαστικές εκδηλώσεις να το ξεπεράσουν γρήγορα.

Θα ήθελα, επίσης, να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας για τις ομάδες διάσωσης και τις ιατρικές ομάδες, που έδειξαν και πάλι μια απίστευτη προσήλωση, καθώς και στις δυνάμεις ασφαλείας, τις στρατιωτικές και τις μυστικές δυνάμεις που αγωνίζονται σ’ αυτόν τον πόλεμο σε καθημερινή βάση για να προστατεύσουν εμάς και τον τρόπο ζωής μας.

Παρίσι, Νέα Υόρκη, Βηρυτός, Μαδρίτη, Λονδίνο, Βομβάη, Άγκυρα, Σούσα, Μπανγκόκ …, η θλιβερή λίστα αυτών των δειλών, απρόσωπων, μισητών επιθέσεων είναι ήδη πάρα πολύ μεγάλη. Ο ένας και μοναδικός τρόπος να προχωρήσουμε είναι να υψώσουμε το ανάστημά μας, υπερασπιζόμενοι τις αξίες μας, την πίστη μας στην πρόοδο, στην ανθρωπότητα, στη δημοκρατία και στην ικανότητά μας να ζήσουμε μαζί, σε συνθήκες ειρήνης.

Πολλοί από τους εργαζόμενους της AXA εδώ στο Παρίσι, έχουν ήδη λάβει συγκινητικά μηνύματα από τους συναδέλφους τους και τις άλλες επαγγελματικές και προσωπικές γνωριμίες τους από όλη την υφήλιο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους έχουν μοιραστεί τη φιλία τους με αυτόν τον τρόπο. Τα καλά σας λόγια και τα κοινά συναισθήματα είναι θεμελιώδη και απαραίτητα, για να αντέξουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας