Διαμεσολαβούντες

Συναντήσεις ΣΕΜΑ-ασφαλιστικών εταιρειών για τις Πράξεις 30 και 31

Ανοικτό διάλογο με υψηλόβαθμα στελέχη από την πρώτη γραμμή των πωλήσεων των ασφαλιστικών εταιρειών έχει εγκαινιάσει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), με θέμα την προσαρμογή της διαμεσολάβησης στο νέο πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς, όπως αυτό προκύπτει από τις Πράξεις 30 και 31 του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος.

Πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια του Δ.Σ. του ΣΕΜΑ προκειμένου για την ενημέρωση και  υποστήριξη των μελών του Συνδέσμου, για την καταγραφή όλων των αλλαγών που επιφέρουν στην ασφαλιστική αγορά οι δύο πράξεις της Εποπτικής Αρχής και τη γρήγορη μετάβαση των μεσιτών ασφαλίσεων στο νέο περιβάλλον εποπτείας.

Ο ΣΕΜΑ ήδη πραγματοποίησε τις δύο πρώτες συναντήσεις μελών του με στελέχη της αγοράς, οι οποίες εστιάσθηκαν σε τρία βασικά ζητήματα:

  • Στο πώς οι ασφαλιστικές εταιρείες, τα δίκτυα πωλήσεων και εν γένει οι διαμεσολαβούντες θα προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται από τις δυο πράξεις του Διοικητή της ΤτΕ.
  • Τι αλλαγές ανακύπτουν στην εμπορική πολιτική των ασφαλιστικών εταιρειών, ώστε οι ανωτέρω προσαρμογές να υλοποιηθούν ομαλά.
  • Πώς θα διαχειριστούν οι ασφαλιστικές εταιρείες την είσπραξη των ασφαλίστρων για τους επιχειρηματικούς πελάτες τους.

Όπως σημειώνει, χαρακτηριστικά, ο ΣΕΜΑ, στο σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε, «στις δύο αυτές συναντήσεις η συμμετοχή υψηλόβαθμων παραγόντων των ασφαλιστικών εταιρειών ήταν καθολική, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις των  κ.κ. Ν.  Στρατηγάκη, Διευθυντή Πωλήσεων από την Εθνική Ασφαλιστική, Αν. Παπαδόπουλου, Διευθυντή Πωλήσεων Δικτύου Ανεξάρτητων Συνεργατών & Bancassurance από την ΑΤΕ Ασφαλιστική, Θ. Ζαχαρόπουλου, Διευθυντή Πωλήσεων & Μarketing από την Interasco, Στ. Βουγιουκλίδη, Διευθυντή Πωλήσεων Δικτύου από την ERGO και Ν. Παυλόπουλου, Εμπορικού Διευθυντή από τη Μινέττα».

Ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, κ. Γιώργος Καραβίας, δήλωσε από την πλευρά του ότι «ο Σύνδεσμος καθίσταται αρωγός κάθε προσπάθειας εναρμόνισης της ασφαλιστικής αγοράς στα οριζόμενα από τις Πράξεις 30 και 31 της Εποπτικής Αρχής. Για το ΣΕΜΑ είναι απόλυτα ξεκάθαρο ότι τα μέτρα που επιβάλλει η Τράπεζα της Ελλάδος με τις δύο Πράξεις της θα πρέπει να έχουν οριζόντια εφαρμογή, ώστε να ισχύσουν για όλους τους διαμεσολαβούντες, μηδενός εξαιρουμένου. Η ασφαλιστική αγορά επιβάλλεται να αφήσει πίσω της κάθε αθέμιτη πρακτική και να κοιτάξει μπροστά, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη προσαρμογής της στα όσα επιτάσσει το Solvency II», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΜΑ.

 

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας