Διεθνή

Σε εγρήγορση οι ασφαλιστικές στο Νεπάλ μετά τον καταστροφικό σεισμό

Οι ισχυροί σεισμοί που έπληξαν το Νεπάλ, στις 25 και 26/4 αναμένεται να οδηγήσουν σε σοβαρές απαιτήσεις αποζημιώσεων για υλικές ζημίες. Οι ασφαλιστικές έχουν αναθέσει σε επιθεωρητές την αξιολόγηση των αιτήσεων και τη διασφάλιση αποτελεσματικής και γρήγορης διευθέτησης αυτών.

Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές δεν έχουν άμεση έκθεση στο Νεπάλ. Κάποιες απαιτήσεις αναμένονται στον κλάδο Ζωής για τις εταιρείες Bihar και Uttar Pradesh.

Στον κλάδο αυτοκινήτου θα υπάρξουν επίσης απαιτήσεις αποζημιώσεων, καθώς υπήρξαν εκτεταμένες ζημιές σε οχήματα.

«Κάποια ασφαλιστικά γραφεία έχουν καταστραφεί και η επικοινωνία είναι δύσκολη, ως εκ τούτου, δεν ήμασταν σε θέση να έρθουμε σε επαφή με τους υπαλλήλους μας.
Οι απαιτήσεις από υλικές ζημιές αναμένεται να είναι πολύ υψηλότερες από εκείνες που θα αφορούν στην ασφάλιση Ζωής, δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι δεν ήταν ασφαλισμένοι», δήλωσε ανώτερο στέλεχος του δημόσιου τομέα.

Οι εταιρείες ασφαλίσεων Ζωής και Γενικών με έκθεση σε απαιτήσεις στο Νεπάλ και σε ορισμένες περιοχές της Ινδίας αναζητούν τρόπους για να κάνουν τη διαδικασία πληρωμής αποζημιώσεων πιο απλή.

«Κατανοούμε την ευαισθησία του θέματος και θα διασφαλίσουμε ότι όλες οι απαιτήσεις ζωής και περιουσίας θα διευθετηθούν σε δεσμευτικό χρόνο. Ελάχιστη τεκμηρίωση θα απαιτηθεί για τις απαιτήσεις θανάτου», δήλωσε στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας ζωής.

Οι κρατικές National Insurance και Oriental Insurance έχουν έκθεση στο Νεπάλ μέσω υποκαταστημάτων, όπως και η GIC Re στον τομέα των αντασφαλίσεων.

Η Bajaj Allianz General Insurance ανακοίνωσε ειδικό τηλεφωνικό αριθμό βοήθειας για τα θύματα. O πελάτης θα μπορεί, μέσα από αυτόν τον αριθμό, να κάνει αίτηση αποζημίωσης ή να αναζητήσει άλλου είδους βοήθεια. Ήδη έχει σχηματιστεί ομάδα στην εταιρεία για να χειριστεί τις υποθέσεις αυτές.

Αν και είναι νωρίς για εκτιμήσεις ως προς τις υλικές ζημιές, οι ασφαλιστές θα τηρήσουν τα πρότυπα χαλάρωσης για οποιεσδήποτε αξιώσεις που προβλέπονται από το Beema Samiti (Ρυθμιστική Αρχή για τις ασφαλίσεις) του Νεπάλ.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας