Διεθνή

Ο όμιλος ΑΧΑ εξαγόρασε το 7% της Africa Re

Την εξαγορά του 7% της Africa Re ολοκλήρωσε πρόσφατα ο γαλλικός ασφαλιστικός  όμιλος ΑΧΑ. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, το συνολικό αντίτιμο σε μετρητά που θα καταβληθεί για την συναλλαγή θα είναι €53 εκατ.

Η African Reinsurance Federation είναι η μεγαλύτερη αντασφαλιστική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Μαύρη ήπειρο.

Ιδρύθηκε το 1976 από τα κράτη μέλη της Αφρικανικής Ένωσης και την African  Development  Bank  (ADB). Η τρέχουσα μετοχική  σύνθεση της Africa Re συμπεριλαμβάνει 41 κράτη μέλη, την ADB και πάνω από 100 αφρικανικές ασφαλιστικές και αντασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίοι από κοινού κατέχουν ποσοστό 75% στην εταιρεία, αλλά και άλλους στρατηγικούς εταίρους. Η Africa Re είναι μια αναπτυσσόμενη και κερδοφόρα εταιρεία με ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ύψους €505 εκατ. και καθαρά κέρδη ύψους €64εκατ. το 2013. Η Africa Re έχει ισχυρά μερίδια αγοράς στον κλάδο των αντασφαλίσεων σε όλη την ήπειρο, ιδίως στις χώρες που προσδιορίζονται ως βασικές προτεραιότητες για την AXA, όπως η Νιγηρία και η Αίγυπτος.

Η συναλλαγή αυτή θα επιτρέψει στην AXA να αυξήσει την έκθεσή της στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές ασφάλισης και αντασφάλισης στην Αφρική, κάτι που εναρμονίζεται με τη στρατηγική της όπως αυτή έχει χαραχτεί για το τρέχον διάστημα. Η AXA αναμένει να επωφεληθεί από την εκτενή γνώση των τοπικών αγορών και την εμπειρία της διοικητικής ομάδας της Africa Re

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας