Διεθνή

Ανοιχτή πλέον σε διεθνείς παίκτες η ινδική ασφαλιστική αγορά

Μεταφορά κεφαλαίων στην ινδική ασφαλιστική αγορά από μεγάλους διεθνείς παίκτες αναμένεται στο επόμενο διάστημα. Μετά από αναβλητικότητα χρόνων, η βουλή της Ινδίας ψήφισε νομοσχέδιο σχετικό με την ασφαλιστική δραστηριότητα, το οποίο θα επιτρέψει σε ξένες εταιρείες να αυξήσουν τα μερίδιά τους στις  ινδικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις ασφάλισης από 26% σε 49%.

Η Axa, η Bupa και η Willis έχουν ήδη ανακοινώσει σχέδια για την αγορά ποσοστού 49% συμμετοχών σε κοινοπραξίες και αναμένεται να τις ακολουθήσουν και άλλοι σύντομα.

Η Axa προτίθεται να αυξήσει τη συμμετοχή της στον ασφαλιστικό όμιλο Bharti Enterprises σε 49% και η Bupa θα αυξήσει το ίδιο το δικό της μερίδιο στην Max Bupa. Τα ποσοστά τους, αντιστοίχως, μέχρι σήμερα είναι στο 26%. Επιπλέον, η Willis σκοπεύει  να αγοράσει μερίδιο 49% στην μεσιτική Almondz και οι Lloyd’s σκέφτονται πλέον να δραστηριοποιηθούν στη δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο.

Ο νέος νόμος θα επιτρέψει επίσης στους αντασφαλιστές να ανοίξουν υποκαταστήματα στη χώρα, με την Swiss Re και τη Scor, μεταξύ άλλων, να εξετάζουν σοβαρά αυτή την πιθανότητα. Μια σειρά από άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως οι AIA και η Allianz, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αυξήσουν τα μερίδιά τους σε κοινοπραξίες, αλλά περίμεναν να οριστικοποιηθεί ο σχετικός νόμος.

Η Michaela Koller, Γεν. Δ.ντρια της Insurance Europe δήλωσε σχετικά: «Ο νέος νόμος που πέρασε από το ινδικό κοινοβούλιο είναι ένα σημαντικό βήμα στη συνεχιζόμενη εξέλιξη της δυναμικής της ασφαλιστικής αγοράς της Ινδίας. Με το να δοθεί πρόσβαση σε περισσότερες επενδύσεις από το εξωτερικό, οι ινδικές ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα επωφεληθούν μόνο από πρόσθετα κεφάλαια, αλλά και από τη νέα εμπειρία που μπορεί να φέρουν τέτοιες επενδύσεις. Θα βοηθήσει επίσης να εξαπλωθούν οι επιπτώσεις ζημιογόνων γεγονότων σε ένα ευρύτερο φάσμα ασφαλιστών και αντασφαλιστών σε όλο τον κόσμο, και θα συμβάλει στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα σε μία από τις σημαντικότερες οικονομίες του κόσμου».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας