Άρθρα

Ο σημαντικός ρόλος των Διαμεσολαβούντων

Της κας Βασιλικής Ρούσση, Εμπορικής Διευθύντριας της Ευρωπαϊκής Πίστης

Σαφή αναβάθμιση του ρόλου του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή μέσα στην ελληνική κοινωνία διαβλέπει η Εμπορική Δ/ντρια της Ευρωπαϊκής Πίστης, κα Βασιλική Ρούσση, καθώς στις συνθήκες που διαμορφώνονται σ’ αυτόν ανήκει το “βαρύ φορτίο” να ενημερώσει σωστά τους  Έλληνες πολίτες, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους στους τομείς της αποταμίευσης και της περίθαλψης. Η ειλικρίνεια, η συνέπεια και η εντιμότητα είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διέπουν τη συμπεριφορά των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να πιστεύουν στον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης, να ακολουθούν σωστή μεθοδολογία και να εργάζονται με ενθουσιασμό.
Η κα Ρούσση, έχοντας απόσταγμα πείρας 32 ετών στην ασφαλιστική βιομηχανία και έχοντας στεγάσει τα όνειρά της στην Ευρωπαϊκή Πίστη, όπως λέει χαρακτηριστικά, προτρέπει κάθε νέο άνθρωπο να ακολουθήσει επαγγελματικά τον δρόμο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, εξηγώντας τους λόγους αλλά και τα πλεονεκτήματα του επαγγέλματος.

Ο θεσμός της Ιδιωτικής Ασφάλισης και κατ’ επέκταση ο ρόλος των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ήταν, είναι και θα είναι πολύ ουσιαστικός, τόσο για την οικονομία όσο και για την κοινωνία, δίνοντας λύσεις όταν κανένας άλλος δεν μπορεί.

Η πλήρης κατάρρευση του δημόσιου τομέα, ο οποίος πλέον αδυνατεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, θα αναβαθμίσει τον ρόλο του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.  Είναι δεδομένο πλέον πως μόνο η Ιδιωτική Ασφάλιση μπορεί να δώσει αξιοπρεπή λύση στο ζήτημα της αποταμίευσης και της περίθαλψης των Ελλήνων Πολιτών.

Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι το έργο της σωστής ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας “βαραίνει” τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές. Ένα έργο το οποίο αποτελεί μεν “βαρύ, δύσκολο και υπεύθυνο φορτίο” αλλά σίγουρα θα δώσει σημαντικά οικονομικά αλλά και κοινωνικά οφέλη. Το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή θα λάβει την κοινωνική καταξίωση που του αξίζει, αρκεί να διέπεται από αδιαπραγμάτευτες αρχές, όπως:

  • Η ειλικρίνεια απέναντι στον πελάτη-πολίτη.
  • Η συνέπεια των λόγων και των έργων μας.
  • Η εντιμότητα.

Είναι κατανοητό πως, όταν διαχειριζόμαστε τις αποταμιεύσεις και την υγεία των Ελλήνων, οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ένας Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία θα πρέπει να έχει:

  • Απόλυτη πίστη στον θεσμό. Έναν θεσμό που η ανθρώπινη σοφία δεν μπόρεσε να αντικαταστήσει μέχρι σήμερα.
  • Παλμό και ενθουσιασμό στην καθημερινή εργασία.
  • Σωστή μεθοδολογία. Πρέπει δηλαδή ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος, για να ενημερώνει υπεύθυνα τους πολίτες.

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα
Μετά από 32 έτη καριέρας, έχω στεγάσει τα δικά μου όνειρα στην Ευρωπαϊκή Πίστη ΑΕΓΑ, μία Εταιρεία η οποία πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και ακόμα περισσότερες. Η Διοίκηση της Εταιρείας σέβεται απόλυτα τον Ασφαλιστικό Διαμεσολαβητή, εξουσιοδοτώντας τον αποκλειστικά να ενημερώνει τον καταναλωτή και να συνάπτει ασφαλιστικές συμβάσεις με τους πελάτες.

Είναι δεδομένο πως εμείς οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές δεν έχουμε να φοβηθούμε ούτε το internet ούτε τις τράπεζες ούτε κάποιο άλλο κανάλι διανομής. Όλα αυτά τα κανάλια έχουν δοκιμαστεί και αποτύχει πλήρως και σε άλλα πιο ανεπτυγμένα κράτη.

Μόνο ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της σωστής ενημέρωσης του πελάτη, της εξεύρεσης της καλύτερης λύσης αλλά και της αδιάκοπης υποστήριξης των πελατών για όσο διαρκεί η ασφαλιστική σύμβαση.

Όλα τα υπόλοιπα κανάλια ασχολούνται με τον πελάτη μόνο όταν γίνεται ένα συμβόλαιο, γι’ αυτό και δεν είναι διαχρονικά αποτελεσματικά.

Το τρίγωνο πελάτης, συνεργάτης και Εταιρεία είναι ισόπλευρο
Το πιο σημαντικό στοιχείο που διαμόρφωσε τα δυναμικά αποτελέσματα της καριέρας μου ήταν η συνοχή μεταξύ της Εταιρείας και των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών. Από τις πρώτες ημέρες της εκπαίδευσής μου στην ασφαλιστική βιομηχανία, εμπέδωσα τα λόγια του πρώτου μου Manager, ότι «το τρίγωνο πελάτης, συνεργάτης και Εταιρεία είναι ισόπλευρο». Δηλαδή ότι αυτές οι τρεις πλευρές πρέπει να έχουν ίσο ενδιαφέρον, για να έχουν διάρκεια τα αποτελέσματά τους. Αυτή την αρχή προσπάθησα κι εγώ να τη μεταλαμπαδεύσω στις επόμενες γενιές που είχα την τύχη να συναναστραφώ.

Κλείνοντας και με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση που μου έχει δημιουργηθεί λόγω των πολλών αναμνήσεων που πέρασαν από το μυαλό μου γράφοντας αυτές τις γραμμές, θα ήθελα με το χέρι στην καρδιά να παροτρύνω κάθε νέο άνθρωπο να ασχοληθεί με το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή.

Η δουλειά του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή είναι το ωραιότερο επάγγελμα στον κόσμο. Το επάγγελμα που σου δίνει όχι μόνο καλές αμοιβές αλλά και πολλές ηθικές ικανοποιήσεις κατά την αποζημίωση του πελάτη. Συναίσθημα και χαρά που κανένα άλλο επάγγελμα δεν μπορεί να σου προσφέρει.  

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας