Διεθνή

Οριστικά πλέον εκτός ρουμανικής ασφαλιστικής αγοράς ο όμιλος ΑΧΑ

Μετά το ναυάγιο της συμφωνίας με την Astra Asigurari για την πώληση των εργασιών της ΑΧΑ Life and Savings, λόγω ένστασης της αρμόδιας εποπτικής αρχής που σχετιζόταν με την ιδιαίτερη κατάσταση της ASTRA (δείτε στο τεύχος Φεβρουαρίου της «Α.Α.» άρθρο σχετικά με τη σκανδαλώδη κατάσταση που επικρατεί στη ρουμανική ασφαλιστική αγορά), ο γαλλικός όμιλος κατέληξε σε νέα συμφωνία με τις εταιρείες Certinvest και SIF Transilvania. 

Στην εκπνοή του 2014 η ΑΧΑ ανακοίνωσε την πώληση των εργασιών της στη Ρουμανική αγορά. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Certinvest θα αποκτήσει μερίδιο 70% στη ρουμανική θυγατρική της AXA, AXA Life Insurance S.A., και η SIF Transilvania θα αποκτήσει το υπόλοιπο 30%.

Η Certinvestis είναι κορυφαία εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων και η  SIF Transilvania είναι επενδυτική χρηματοοικονομική εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου.

Τα εμπλεκόμενα μέρη συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν τους όρους και τις προϋποθέσεις της συναλλαγής, η ολοκλήρωση της οποίας υπόκειται στις συνήθεις προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων κανονιστικών εγκρίσεων.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας