Εταιρείες

Οι 35άρηδες της ΑΧΑ εκπαιδεύουν τα στελέχη της Εταιρείας σε νέες τεχνολογίες

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα «Reverse Mentoring» δημιούργησε η Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της ΑΧΑ, μέσα από το οποίο οι νέοι σε ηλικία εργαζόμενοι της Εταιρείας, εθελοντικά, θα εκπαιδεύσουν στις νέες τεχνολογίες, τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και τις σημερινές τάσεις του ψηφιακού κόσμου, στελέχη με πολυετή εμπειρία.

Το πρόγραμμα έχει τρεις στόχους:

  • Να ενισχύσει τη γνώση των στελεχών σε θέματα τεχνολογίας.
  • Να λειτουργήσει ως βάση για τη συνεχή γεφύρωση ανάμεσα σε διαφορετικές ηλικιακές γενιές.
  • Να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης για τους νέους εργαζομένους.

Πρώτη ομάδα στελεχών που θα συμμετάσχει στο τρίμηνης διάρκειας «Reverse Mentoring» είναι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΧΑ. Τα εκπαιδευόμενα στελέχη και οι μέντορές τους θα κάνουν μία σειρά από συναντήσεις, κατά τις οποίες, μέσα από την πρακτική εξάσκηση πρόκειται να εξοικειωθούν με όλα τα νέα δεδομένα της τεχνολογίας.

Το πρόγραμμα «Reverse Mentoring» εντάσσεται στη μακροχρόνια στρατηγική προτεραιότητα της ΑΧΑ να δημιουργήσει μια κουλτούρα βαθιάς εμπιστοσύνης και αμοιβαίου σεβασμού. Μέσα από αυτό, η Εταιρεία στοχεύει στη δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την πετυχημένη ένωση και συνύπαρξη των νέων δεδομένων και της εμπειρίας, καθώς και της καινοτομίας με τον στρατηγικό σχεδιασμό.

Στόχος για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι να προχωρήσει ακόμα παραπέρα και να εμπλέξει νέους και νέες από όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Alliance for Youth» που η Εταιρεία έχει αναλάβει για την ενίσχυση των νέων με επαγγελματικά εφόδια και κατά τη διάρκεια πρακτικών ασκήσεων που θα προσφέρει από το 2016, θα δώσει τη δυνατότητα και στους νεαρούς φοιτητές να συμμετάσχουν στο «Reverse Mentoring», εκπαιδεύοντας στελέχη της ΑΧΑ.

«Η πρωτοβουλία του “Reverse Mentoring” καταφέρνει να συνδυάσει τρεις στρατηγικούς μας πυλώνες: τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ΑΧΑ, την ενίσχυση των νέων ανθρώπων της χώρας μας με ισχυρά επαγγελματικά εφόδια και τη σωστή ένταξη των πιο έμπειρων στελεχών στη νέα εποχή. Διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, ενισχύουμε το διάλογο ανάμεσα σε διαφορετικές γενιές και δίνουμε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να λάβουν ισχυρές τεχνικές και εμπειρικές γνώσεις» δήλωσε η Άννα Μανιάτη, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της ΑΧΑ Ασφαλιστικής.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας