Εταιρείες

Η Interamerican υποστηρίζει τα άτομα με αναπηρία στην Κρήτη

Στο πλαίσιο της εταιρικής πολιτικής για κοινωνική μέριμνα και της ανάπτυξης του σχεδίου πρωτοβουλιών ΕΚΕ «Πράξεις Ζωής» και στην περιφέρεια, η Interamerican εκφράζει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τα άτομα με αναπηρία και στο Ηράκλειο Κρήτης με την υποστήριξη του σωματείου γονέων, κηδεμόνων και φίλων ΑμΕΑ «Δικαίωμα στη Ζωή». Η εταιρεία προσφέρει ως χορηγία την ασφαλιστική κάλυψη των δύο ειδικά διαμορφωμένων λεωφορείων που χρησιμοποιεί το Κέντρο Φροντίδας του σωματείου για τις μετακινήσεις των παιδιών και ενηλίκων ΑμΕΑ που περιθάλπει.

Η χρήση των λεωφορείων είναι ιδιαίτερα λειτουργική, δεδομένου ότι πραγματοποιούνται καθημερινά δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων στην ευρύτερη περιοχή του νομού για εκδρομές, συμμετοχή σε αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες κοινωνικής αγωγής και ένταξης των ΑμΕΑ. Το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «Δικαίωμα στη Ζωή» λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2011 στα Άνω Καλέσσα του Ηρακλείου. Στις εγκαταστάσεις του διημερεύουν, κατά την πενθήμερη εβδομαδιαίως λειτουργία του, 40 παιδιά και ενήλικοι με νοητική υστέρηση, στους οποίους παρέχονται ατομικές και ομαδικές θεραπείες (λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, φυσικοθεραπεία, ψυχοθεραπεία), ιατρική παρακολούθηση, φαρμακευτική αγωγή, σωματική άσκηση, ψυχαγωγία, σίτιση κ.ά. υπηρεσίες υποστήριξης.

Στην Κρήτη, η Interamerican έχει αναπτύξει ευρύ φάσμα ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης, αιμοδοσίας, υποστήριξης ευπαθών ομάδων, αντιμετώπισης οδικών κινδύνων, αξιοποιώντας και την εθελοντική συνεισφορά των εργαζομένων και συνεργατών της.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας