Διεθνή

Μπλοκάρει η αμερικανική Γερουσία την ανανέωση του Νόμου περί ασφάλισης τρομοκρατικών ενεργειών

Οι αθλητικές διοργανώσεις βρίσκονται πλέον σε κίνδυνο, μετά την απόφαση του Ρεπουμπλικανού Tom Coburn να μπλοκάρει την επέκταση του σχετικού νόμου, παρά την υποστήριξη από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Πολλές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να βρεθούν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη για τρομοκρατία τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε και υπάρχουν φόβοι ότι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, όπως το Super Bowl, θα μπορούσαν να ακυρωθούν, εφόσον η Γερουσία απέτυχε να επεκτείνει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που περιορίζει τις απώλειες των ασφαλιστών από τρομοκρατικές επιθέσεις. Ήταν ευρέως γνωστό ότι η Γερουσία θα επέκτεινε την ισχύ του σχετικού νόμου, που θεσπίστηκε το 2002, όταν οι ασφαλιστές ήταν απρόθυμοι να δώσουν κάλυψη για κτήρια γραφείων στη Νέα Υόρκη.

Ο νόμος έχει ανανεωθεί δύο φορές ήδη, το 2005 και το 2007, αλλά έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2014.
Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλιστές μπορεί να ακυρώσουν την κάλυψη τρομοκρατίας από την 1η Ιανουαρίου και πολλοί είναι αυτοί που αναμένεται να το πράξουν, καθώς φοβούνται αφερεγγυότητα σε περίπτωση μιας μεγάλης τρομοκρατικής επίθεσης χωρίς κυβερνητικό back-up.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας