23.3 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Μια προσωπική μαρτυρία εν όψει του Συνεδρίου του MDRT στο Vancouver

Του Λάμπρου Αποστολιώτη*

Πριν από 17 χρόνια ήμουν First Year Attendee, πρωτάρης κοινώς, στο πρώτο μου συνέδριο, το 2000, στο San Francisco. Σήμερα, αναπολώ την πρώτη μου φορά σε Συνέδριο MDRT.

Πρώτη φορά! Ενθουσιασμός, άγχος, χαρά, όλα μαζί ανάκατα! Κάτι περίεργοι τύποι με καπέλα με πλησίαζαν ερχόμενοι από το πουθενά, με χαιρετούσαν και μου φώναζαν “Congratulations”. Μετά από δύο μέρες κατάλαβα ότι όλοι οι «καπελαδούρες» ήταν εθελοντές και καλωσόριζαν όλους τους πρωτάρηδες, ενώ όλοι οι πρωτάρηδες φορούσαν ένα πρασινοκίτρινο badger, που δεν είχε κανένας άλλος.

Έτος: 2000, Πόλη: San Francisco, 5.000 μέλη παρόντα.
Έτος: 2016, Πόλη: Vancouver, 12.000 μέλη παρόντα.

Για λόγους ασφαλείας, έκλεισαν νωρίτερα οι εγγραφές, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που υπήρξε.
Πολλά πράγματα άλλαξαν. Η τεχνολογία παρούσα στο υψηλότερο επίπεδο.

Όλες οι Ήπειροι εκεί: Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Νότια Αμερική, Ασία, Αφρική, Αυστραλία. Μετά από έλεγχο των λεπτομερειών η ανθρωπογεωγραφία δείχνει έντονη αύξηση της παρουσίας της Ασίας. Νέοι καιροί, νέα πράγματα, νέα δεδομένα, νέες προσαρμογές.

Μήπως δεν είναι ένα από τα πρώτα μαθήματα που πήραμε στο MDRT, η προσαρμογή στα νέα δεδομένα;

Μετράω, μετράω και αυτό είναι το 11ο Συνέδριο MDRT που παρακολουθώ! Δεν ξεχνώ, δεν παραγκωνίζω κανένα. Όλα μου πρόσφεραν Θησαυρούς Τεχνικών, Θησαυρούς Γνώσεων.  

Σημαίνοντα πρόσωπα από όλο τον κόσμο μου μίλησαν, με παρότρυναν, μου εξήγησαν, με βοήθησαν να προχωρήσω. Σπουδαίοι άνθρωποι με αγκάλιασαν, μου χαμογέλασαν και μου έδωσαν λύσεις για τη δουλειά μας, επάνω σε θέματα πολύ δύσκολα και στριφνά. Μου έκαναν την επαγγελματική μου ζωή απλή και αποτελεσματική. Με έμαθαν να σκέφτομαι. Και όλα αυτά χωρίς ανταλλάγματα!

Το λέω και το ξαναλέω: Το να δώσεις γνώσεις δεν σου κοστίζει τίποτα. Αλλά αυτός που ακούει μαθαίνει και εφαρμόζει, κερδίζει τα πάντα! Αυτή η μεταφορά γνώσης είναι το κυρίαρχο μέλημα του MDRT και σε αυτό οφείλεται η μεγάλη του επιτυχία.

Θυμάμαι… πρωινή καταιγίδα μουσικής, ενθουσιώδεις ομιλητές, γιατροί, ψυχολόγοι, ηθοποιοί, δικηγόροι, οικονομολόγοι, τηλεπερσόνες, ταχυδακτυλουργοί, μάγοι, βαριά ανάπηροι με αστείρευτη δύναμη ψυχής, υπεράνθρωποι. Όλοι εξαιρετικοί, όλοι μας δίδαξαν διά του προσωπικού τους παραδείγματος.

Υπάρχουν εικόνες μέσα από τα συνέδρια του MDRT που δεν μπορώ να τις ξεχάσω. Στις δύσκολες στιγμές μου ανασύρω παραδείγματα, εικόνες, που έχω καταγράψει εκεί.

Στα τελευταία ταξίδια μου διαπιστώνω ότι με αναγνωρίζουν πάρα πολλοί σύνεδροι. Με χαιρετούν θερμά. Παράξενο, αλλά αληθινό. Πολλοί πια ζητούν την άποψή μου, οι δε νεώτεροι μού ζητούν συμβουλές και εκφράζουν την επιθυμία να ακούσουν και να μάθουν από μένα.

Η εμπειρία ενός Συνεδρίου MDRT δεν μεταφέρεται εύκολα σε μία κόλλα χαρτί. Είναι εικόνες πολλές, ήχοι, μαγικές στιγμές και πολλή γνώση. Ίσως ένα βίντεο να ήταν καλύτερη προσέγγιση, αλλά ούτε αυτό είναι αρκετό. Ένα Συνέδριο MDRT είναι χιλιάδες πράγματα μαζί!

Σε πολλούς συνέδρους έχει αλλάξει τις ζωές τους για πάντα. Γνωρίζω πολλούς τέτοιους επαγγελματίες και στην Ελλάδα.

Ελένη, Γιάννη, Δημοσθένη, Σοφία, Κάρολε, Ρίτα, Κυριάκο, Λουκά, Σταυρούλα, Θεοδώρα, Μαρία, Χρήστο, Νίκο, Γιώργο…  και άλλοι πολλοί, ένα ακόμα Συνέδριο ξεκινά!

Όλοι έχουμε αναλάβει τεράστιες ευθύνες, τεράστια κληρονομιά να μεταφέρουμε και να παραδώσουμε. Για άλλη μια φορά ας ταξιδεύσουμε προς τη γνώση, την απλοποίηση και τη χαρά!
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ προς το Vancouver!

apostoliotis*Ο κ. Λάμπρος Αποστολιώτης είναι Οικονομολόγος, Unit Manager. Είναι συνεργάτης της Interamerican
από το 1993 έως και σήμερα. Κατέχει τα εξής πτυχία: Certificate in Behavioral Finance and Financial planning
Πανεπιστήμιο Πειραιά (2010-2011). Certificate in Financial Planning Eureko Academy Life n Pensions (2009-2010).
LUTCF (Life Underwriting training Council Fellow) IXOS Academy (2001-2002). Πτυχίο Οικονομικού
Τμήματος Νομικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (1980-1985).
Είναι μέλος του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών από το 1987 καθώς και του Οικονομικού Επιμελητήριου Αθηνών από το 1985. Επίσης, είναι ισόβιο μέλος της LIMRA International με πολλές βραβεύσεις, καθώς και ισόβιο μέλος του MDRT με 17 συνεχόμενες επιτυχίες (1999 -2016), εκ των οποίων δύο φορές με τη διάκριση Court of the Table. Συμμετείχε σε έντεκα διεθνή συνέδρια του οργανισμού, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Επικοινωνίας του MDRT Ελλάδος για 2 χρόνια, μέλος της Επιτροπής για 6 χρόνια και μέλος του Membership Committee του MDRT ως εκπρόσωπος της Ευρώπης 2011 -2012.

Σχετικά άρθρα

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας