Διεθνή

Μεσίτες ασφαλίσεων και Lloyd’s την επομένη του Brexit

Η Βρετανική Ένωση Μεσιτών Ασφαλίσεων  (Biba) έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με την κυβέρνηση ώστε να εξασφαλίσει ότι οι ασφαλιστές και οι πελάτες τους θα αντιπροσωπεύονται στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Το νέο αυτό ήρθε αμέσως μετά την ανακοίνωση ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε με πλειοψηφία 51,9% έναντι 48,1% υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Steve White δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια κατάσταση άνευ προηγουμένου για το Ηνωμένο Βασίλειο και η Biba έχει επίγνωση ότι αυτό θα δημιουργήσει ένα σημαντικό όγκο εργασίας και ανησυχία μεταξύ των μελών και των πελατών τους.
Η διαδικασία της διαπραγμάτευσης των όρων εξόδου, που θα καθορίσει τις μελλοντικές συμφωνίες με την ΕΕ και τη δημιουργία εμπορικών συμφωνιών, είναι πιθανό να χρειαστεί αρκετό χρόνο και σε αυτή τη χρονική περίοδο η βιομηχανία μας θα επηρεαστεί».

Ο White κατέληξε: «Η Biba θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση και τις άλλες αρχές για να διασφαλίσει ότι τα συμφέροντα των μεσιτών ασφαλίσεων και των πελατών τους εκπροσωπούνται πλήρως σε αυτές τις ζωτικής σημασίας διαπραγματεύσεις. Η Biba θα το καταστήσει αυτό προτεραιότητα των καθημερινών εργασιών της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Η Βρετανική Ένωση Μεσιτών Ασφαλίσεων  είχε στο παρελθόν δηλώσει την πεποίθησή της ότι οι μεσίτες θα ήταν καλύτερα αν το Ηνωμένο Βασίλειο έμεινε στην ΕΕ.

Η Ένωση Βρετανών Ασφαλιστών (ABI) και μια σειρά ασφαλιστικών εταιρειών δηλώνουν ότι συνεχίζουν “business as usual”, καθώς αξιολογείται ο αντίκτυπος του Brexit.

Ο πρόεδρος των LLOYD’S John Nelson αντέδρασε και αυτός στα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που ζητούν την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε.: «Είμαι βέβαιος ότι οι Lloyd’s θα παραμείνουν στο κέντρο του παγκόσμιου κλάδου εξειδικευμένων ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων και προσβλέπω στη συνέχιση της πολύτιμης σχέση μας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας.
Για τα επόμενα δύο χρόνια η δραστηριότητά μας είναι αμετάβλητη».

Ο Νέλσον τόνισε ότι οι Lloyd’s έχουν ένα “καλά προετοιμασμένο” σχέδιο έκτακτης ανάγκης και κατέληξε: «Οι Lloyd’s θα είναι πλήρως εξοπλισμένοι για να λειτουργήσουν στο νέο περιβάλλον».

Διαβάστε επίσης: Τη λύπη της για το Brexit εκφράζει η Insurance Europe

Διαβάστε επίσης: Ο ηγέτης της ασφάλισης αποφασίζει: remain or leave

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας