Διεθνή

Καλοί και κακοί πολιτικοί κίνδυνοι; Κι όμως υπάρχουν!

Ο πολιτικός κίνδυνος στις αναδυόμενες αγορές αναμένεται να αυξηθεί το 2014.

Η ασφάλιση πολιτικού κινδύνου έχει μεγαλύτερη ζήτηση όπου το περιβάλλον φαίνεται να επιδεινώνεται, σύμφωνα με τον κ. Adrian Lewers της Beazley, ασφαλιστή των Lloyd’s.

H Βραζιλία, η Ινδία, η Ινδονησία και η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών για τις οποίες η Beazley λαμβάνει τις περισσότερες ερωτήσεις που αντικατοπτρίζουν τις ανησυχίες των επενδυτών. Η απαίτηση για ασφάλιση έναντι πολιτικών κινδύνων είναι επίσης υψηλή σε χώρες όπου υπάρχει «πραγματικός κίνδυνος», όπως η Ρωσία, η Αίγυπτος, η Αργεντινή, το Ιράκ, η Ουκρανία, η Νιγηρία και η Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον κ. Lewers.

«Χώρες όπως η Βενεζουέλα και η Αργεντινή γίνονται μη ασφαλίσιμες, καθώς οι ηγέτες τους φαίνεται να θέτουν το προσωπικό συμφέρον πάνω από την πολιτική και οικονομική μεταρρύθμιση, αλλά άλλες χώρες παρουσιάζουν ευκαιρίες», αναφέρει. «Το Ιράκ και η Λιβύη είναι παραδείγματα χωρών όπου η έξωθεν αντίληψη δεν συμβαδίζει με την τοπική πραγματικότητα. Η τοπική πραγματικότητα είναι ανησυχητική και πολύ περίπλοκη, βασιλεύει πολιτική σύγχυση, αλλά η οικονομική δραστηριότητα είναι έντονη. Υπάρχουν καλοί κίνδυνοι σε καλές τιμές και στις δύο χώρες».

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας