Η Groupama Ασφαλιστική στηρίζει για έβδομη συνεχή χρονιά τα Παιδικά Χωριά SOS

302

Για έβδομη συνεχή χρονιά η Groupama Ασφαλιστική στέκεται στο πλευρό των Παιδικών Χωριών SOS, στηρίζοντας πλήρως τη λειτουργία του πρώτου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας στην Αθήνα, το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς του Σωματείου «Μαζί κτίζουμε το αύριο», που ήδη λειτουργεί με επιτυχία στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη.

Μέσα σε ένα ασφαλές και παιδαγωγικά κατάλληλο περιβάλλον, το πρόγραμμα έχει ως στόχο να προσφέρει στα παιδιά την απαραίτητη μαθησιακή υποστήριξη, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τις ψυχοκοινωνικές δεξιότητές τους. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της Groupama θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και, κυρίως, βασιζόμενοι στη διάθεσή τους να προσφέρουν στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Από το 2008, η Groupama Ασφαλιστική στέκεται με αγάπη δίπλα στα παιδιά που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS, καθώς αποτελεί τα τελευταία επτά χρόνια έναν από τους πιο σημαντικούς υποστηρικτές και φίλους του Σωματείου, διοργανώνοντας και χρηματοδοτώντας πρωτότυπες ενέργειες που έχουν ως στόχο τη συγκέντρωση πόρων για την υλοποίηση συγκεκριμένων προγραμμάτων και έργων, καθώς επίσης την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Προσηλωμένη στις αρχές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της λειτουργίας της, η Groupama Ασφαλιστική «ταξίδεψε» με τα Παιδικά Χωριά SOS σε περισσότερες από 15 πόλεις της χώρας από το 2008 μέχρι και το 2010, συνεισφέροντας έτσι, μεταξύ άλλων, στην αποπεράτωση του Παιδικού Χωριού SOS στη Θράκη, ενώ από το 2011, αντιλαμβανόμενη πλήρως τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί, άρχισε να σχεδιάζει ενέργειες, καλώντας το κοινό να συμμετάσχει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνσή του, μέσω της χρήσης του Διαδικτύου. Ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών, η εταιρεία κατέβαλε σημαντικό ποσό στο Σωματείο για τα 210 παιδιά που ζουν και μεγαλώνουν στα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης και στην Αλεξανδρούπολη, μετατρέποντας σε ένα ευρώ κάθε επίσκεψη στην επίσημη σελίδα της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως δήλωσε ο κ. Γ. Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS: «Είμαστε πραγματικά τυχεροί που η Groupama Ασφαλιστική, στηρίζει αδιάκοπα τα τελευταία επτά χρόνια το έργο μας, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση στο σκοπό των Παιδικών Χωριών SOS. Η υποστήριξη του πρώτου Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας στην Αθήνα είναι ένα ακόμα δείγμα της κοινωνικής της ευθύνης και ευαισθησίας και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας για ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά που έχουν ανάγκη».

Προηγούμενο άρθροΠαραγωγή 11μήνου 2014
Επόμενο άρθροΗ ΑΤΕ Ασφαλιστική πάντα κοντά στα Παιδιά των χωριών SOS