Διαμεσολαβούντες

ΕΑΔΕ: Εξώδικος διαμαρτυρία για τη διαφήμιση της Hellas Direct

Σε Εξώδικο Διαμαρτυρία – Πρόσκληση και Δήλωση λόγω συνεχιζόμενης προβολής της διαφήμισης της Hellas Direct προχώρησε η ΕΑΔΕ. Στο σχετικό δελτίο τύπου, που εξέδωσε, αναφέρονται τα εξής:

Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ εν συνεχεία της Ανακοίνωσης και Διαμαρτυρίας που εξέδωσε για τη δυσφημιστική διαφήμιση Εταιρείας με την επωνυμία HELLAS DIRECT INSURANCE LTD, προχώρησε σε Εξώδικο Διαμαρτυρία – Πρόσκληση και Δήλωση λόγω συνεχιζόμενης προβολής της.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία μέλη της, η ΕΑΔΕ καταγγέλλει την προβολή σλόγκαν, όπως, «Ασφάλειες χωρίς μεσάζοντες που λαμβάνουν μεγάλες προμήθειες, το κόστος των οποίων μετακυλύεται στον πελάτη» ως μή νόμιμη και σε κάθε περίπτωση αντίθετη με κάθε έννοια καλή πίστης και συναλλακτικών ηθών.

Προφανέστατα η αναφορά σε «μεσάζοντες» φωτογραφίζει και εννοεί τα πρόσωπα που κατά την Ελληνική Νομοθεσία έχουν το δικαίωμα να διαμεσολαβούν μεταξύ της Ασφαλιστικής Εταιρείας και του καταναλωτή.

Ο όρος «μεσάζων» έχει στην καθομιλουμένη γλώσσα και στα σύγχρονα συναλλακτικά ήθη  έντονα αρνητική έννοια και χροιά, και αποδίδεται κατά κανόνα σε άτομα που παρεμβάλλονται σχεδόν παρασιτικά σε κάποια εμπορική πράξη, χωρίς ουσιαστική προσφορά, αυξάνοντας τις τιμές και υποβαθμίζοντας την ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων.

Ο χαρακτηρισμός του κλάδου των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών ως «μεσαζόντων» προσβάλει βάναυσα την επαγγελματική τιμή και υπόληψη των μελών ενός ολόκληρου επαγγελματικού κλάδου και σαφέστατα τον δυσφημεί και μάλιστα συκοφαντικά.

Γνωρίζει η καταγγελλόμενη Εταιρεία ή οφείλει να γνωρίζει ότι η Διαμεσολάβηση ΔΕΝ αυξάνει το ασφάλιστρο σε μία σύμβαση ασφάλισης, αφού δεν γίνεται κοστολόγηση της προμήθειας ή υπερπρομήθειας.

Η ΕΑΔΕ καλεί την Εταιρεία HELLAS DIRECT INSURANCE LTD να απαλείψει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση τις φράσεις περί «μεσαζόντων» και δηλώνει ότι θα προβεί με κάθε νόμιμο τρόπο στην προάσπιση των νομίμων ΑΣΤΙΚΩΝ και ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ εναντίον της.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας