Διεθνή

Διαχείριση κινδύνων σε έναν ταχύτερο, ψηλότερο, μεγαλύτερο κόσμο

«Υπέρβαση των ορίων – Διαχείριση κινδύνων σε έναν ταχύτερο, ψηλότερο, μεγαλύτερο κόσμο».

Αυτός είναι ο τίτλος πρόσφατης έκθεσης του CRO (Chief Risk Officers) Forum σχετικά με τους νέους κινδύνους που θα απασχολήσουν την παγκόσμια ασφαλιστική αγορά.

Στην παρουσίαση της έκθεσης αναφέρεται:

«Ο κόσμος μας κινείται σε άνευ προηγουμένου τεχνολογικές διαστάσεις, ξεπερνώντας προηγούμενα επιτεύγματα σχεδόν κάθε μέρα. Τα τρένα υψηλών ταχυτήτων γίνονται ακόμα πιο γρήγορα, τα κτήρια ψηλότερα και οι γέφυρες μακρύτερες. Η πολυπλοκότητα και η διασύνδεση είναι ολοένα και περισσότερο μέρος της καθημερινότητάς μας. Η έκθεση αυτή προβάλλει τις πιθανές συνέπειες και παρουσιάζει προτάσεις για τον μετριασμό τους. Υπογραμμίζει το πόσο σημαντικό είναι για τη διαχείριση του κινδύνου να εμπλέκεται ως κλάδος, από πολύ νωρίς, στα πολύπλοκα έργα, καθώς πολλές αποτυχίες έχουν τις βασικές αιτίες τους στη φάση σχεδιασμού ή στην αρχή των έργων. Με την πρώιμη συμμετοχή τους, οι διαχειριστές κινδύνου μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη των ζημιών. Αυτό έχει νόημα σε οικονομικό επίπεδο για τους επενδυτές, τους ιδιοκτήτες των έργων, αλλά και την κοινωνία γενικότερα. Η δημοσίευση της έκθεσης είναι μία πρόσκληση, για να ξεκινήσει μια συνεργασία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, ως προς τη διαχείριση των κινδύνων στον 21ο αιώνα –να κάνουμε τον κόσμο του αύριο, τουλάχιστον τόσο ασφαλή όσο ο σημερινός».

Όλα τα παραπάνω, εκτός της προφανούς σημασίας τους, αποτελούν και ένα χρήσιμο εργαλείο στα χέρια των ασφαλιστών, που εργάζονται μεθοδικά για να αποδείξουν σε υποψήφιους πελάτες τους, από τον χώρο των κατασκευών και της βιομηχανίας, τα πολλαπλά οφέλη της ασφάλισης και στην πρόληψη επικίνδυνων ζημιών.

Περισσότερα εδώ.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας