Δεκτές εν μέρει οι παρατηρήσεις ΕΑΕΕ και Διαμεσολαβητών για την Επανεκπαίδευση και Επαναπιστοποίηση

407

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. Φύλλου 3350/12/12/2014) η Απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος που αφορά την Επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση γνώσεων των (αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Να θυμίσουμε ότι καταρχήν εταιρείες και διαμεσολαβητές δεν ήταν αρνητικοί στο θέμα της επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης, και γενικότερα της διά βίου μάθησης, κρίνοντας αυτή ως απαραίτητη, ωστόσο, στο στάδιο της διαβούλευσης, είχαν εκφράσει τους προβληματισμούς τους για κάποια σημεία της Απόφασης (δείτε εδώ τις θέσεις της ΕΑΕΕ και εδώ τις θέσεις της ΠΟΑΔ και του ΠΣΣΑΣ).

Όπως προκύπτει από την Απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, κάποιες από τις παρατηρήσεις, κυρίως της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ελήφθησαν υπόψη, ενώ κάποιες άλλες όχι.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Συμπεριελήφθησαν στο πεδίο εφαρμογής και οι ΕΠΥ.
  • Δεν υποχρεώνονται, όπως αρχικά προβλεπόταν, οι εταιρείες να παρέχουν την αντίστοιχη επανεκπαίδευση και στους διαμεσολαβητές με τους οποίους διατηρούν ανεξάρτητη συνεργασία.
  • Το τέλος αξιολόγησης ορίστηκε στα €3.000 ευρώ, έγινε, ωστόσο, δεκτή η πρόταση να εξαιρούνται τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που έχουν ήδη αξιολογηθεί θετικά, έχουν ενταχθεί στην επαναπιστοποίηση και επαναλαμβάνονται αυτούσια.

Αντίθετα, δεν έγιναν δεκτά:

  • Η πρόταση να συμπεριληφθεί στη σύνθεση της Επιτροπής Εξετάσεων εκπρόσωπος των διαμεσολαβητών.
  • Η μείωση των 75 ωρών σε 60.
  • Η διάκριση της ύλης ανά κατηγορία διαμεσολαβητή.

Τέλος, από το ΦΕΚ έχει επαλειφθεί το σημείο που προέβλεπε η ΤτΕ να δύναται να αναθέτει την αξιολόγηση «σε φορέα με γνώση της ευρωπαϊκής και της διεθνούς εκπαιδευτικής πρακτικής στον τομέα της ιδιωτικής ασφάλισης και με εμπειρία σε θέματα εκπαίδευσης ασφαλιστικών διαμεσολαβητών» (δείτε εδώ σχετικό σχόλιό μας).

Ολόκληρο το ΦΕΚ εδώ.

Προηγούμενο άρθροΕΘΝΙΚΗ FORCE για τους Συνεργάτες της Εθνικής Ασφαλιστικής
Επόμενο άρθροΗ ΦΙΛΗΣGlass® τιμήθηκε για την υποψηφιότητά της στα Εθνικά Βραβεία Εξυπηρέτησης Πελατών