Άρθρα

Γ. Κατρούγκαλος: Όχι στην ελεύθερη επιλογή Ιδιωτικού ή Δημόσιου Φορέα Ασφάλισης

Ομολογία σοκ!

Ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, στην εκπομπή του Star της 19ης Οκτωβρίου, ενώπιον των δημοσιογράφων κ.κ. Χατζηνικολάου, Στραβελάκη και Μέγα, αλλά και συμμετεχόντων πολιτών, ομολόγησε:

«Εάν αφήσουμε τους ασφαλισμένους ελεύθερους να επιλέξουν μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου φορέα ασφάλισης, τότε το δημόσιο σύστημα θα καταρρεύσει.
Οι σημερινοί ασφαλισμένοι εξυπηρετούν με τις εισφορές τους τούς συνταξιούχους».

Η ομολογία αυτή του Υπουργού Εργασίας πιστοποιεί επίσημα την πτώχευση του δημόσιου συστήματος αλλά και αποδέχεται ρητά την υπεροχή της Ιδιωτικής Ασφάλισης σαν επιλογή.

Η ταμιακή πρακτική και θεώρηση του Ασφαλιστικού φαίνεται πως και γι’ αυτήν την Κυβέρνηση εξαντλεί την όποια δυνατότητα να αντιληφθεί όχι μόνον την ευθύνη, αλλά και το χρέος της.

Αδιανόητο είναι, τέλος, ένας Υπουργός να ομολογεί, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η ασφαλιστική βιομηχανία στην Ελλάδα τελεί υπό καθεστώς ομηρίας.

Γιατί πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε την παράλογη φορολόγηση των υπηρεσιών της Ιδιωτικής Ασφάλισης, σε βάρος κυρίως των καταναλωτών και δευτερευόντως των ασφαλιστικών εταιρειών, όταν η σκοπιμότητα αποτροπής χρήσης της Ιδιωτικής Ασφάλισης αρθρώνεται σαν απειλή από αρμόδια κυβερνητικά χείλη;

Μήπως πρέπει να περιμένουμε και την επιβολή κάποια επιβάρυνσης στα ασφαλιστήρια, υπέρ ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και Συντάξεων;

 

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας