Διεθνή

Αύξηση συγχωνεύσεων και εξαγορών στον ασφαλιστικό κλάδο

Οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές αναμένεται να αυξηθούν στον ασφαλιστικό κλάδο, σύμφωνα με έρευνα της Towers Watson.

Στο globalreinsurance.com διαβάζουμε πως για τη συγκεκριμένη έρευνα ρωτήθηκαν πάνω από 250 στελέχη της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς και το 70% είπε ότι οι εταιρείες τους σχεδιάζουν μια τέτοια δραστηριότητα για τα επόμενα τρία χρόνια, σε σύγκριση με το 39% που δήλωσαν ότι έχουν ολοκληρώσει μια τέτοια κίνηση κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών.

Υπάρχουν, επίσης, ενδείξεις πως η σχετική δραστηριότητα αυξάνεται, καθώς η Towers Watson αναφέρει αύξηση 44% στις συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο, οι φιλόδοξοι στόχοι για αποδόσεις κεφαλαίων μπορεί να εμποδίσουν μια ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της δραστηριότητας, καθώς για τις συμφωνίες στη Δυτική Ευρώπη υπάρχουν ήδη αξιώσεις για αποδόσεις της τάξης του 13,8% στην περιοχή. Επιπλέον, το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το Solvency II θα αυξήσει την ανάγκη για τέτοιου είδους συμφωνίες, λόγω των απαιτήσεων που θα υπάρξουν για αναδιάρθρωση και του οφέλους της αυξημένης διαφοροποίησης.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας