ΑΧΑ: Yπερήφανος υποστηρικτής του Παραολυμπιονίκη Κολύμβησης Γιάννη Κωστάκη

367

Στο πλαίσιο της πολιτικής Εταιρικής Υπευθυνότητάς της, η ΑΧΑ Ασφαλιστική υποστήριξε τη συμμετοχή του Έλληνα Παραολυμπιονίκη στην Κολύμβηση, Γιάννη Κωστάκη, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC), υποστηρίζοντας τη συμμετοχή του στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας από τις 4 έως τις 10 Αυγούστου όπου ο κ. Κωστάκης έκανε για μία ακόμα φορά υπερήφανους όλους τους Έλληνες, κατακτώντας:

  • Χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S3
  • Αργυρό μετάλλιο στα 50 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S3
  • Χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S3
  • Χάλκινο μετάλλιο στα 150 μέτρα μικτής ατομικής κατηγορίας SM3.

Στο Πρωτάθλημα συμμετείχαν 380 αθλητές από 37 χώρες με τον ανταγωνισμό να είναι ιδιαίτερα υψηλός, ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης στη Γλασκώβη το 2015 και των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο το 2016.

Ο Γιάννης Κωστάκης ασχολείται με τον πρωταθλητισμό και την αγωνιστική κολύμβηση (κατηγορία S3, περιορισμένη κινητικότητα στα κάτω άκρα) από το 1998, ύστερα από ένα τροχαίο συμβάν. Έχει συμμετάσχει ως Μέλος της Εθνικής μας Ομάδας Κολύμβησης σε Πρωταθλήματα στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, κατακτώντας πολλά μετάλλια και καταρρίπτοντας 10 παγκόσμια ρεκόρ και 5 ευρωπαϊκά.

Με τη συμμετοχή του στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες του Αϊντχόφεν, ο κ. Κωστάκης επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά τον τίτλο του ως «Κορυφαίος Αθλητής στα Βραβεία Π.Σ.Α.Τ. για το 2013» (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικών Συντακτών) καθώς συμμετείχε συνολικά σε 7 ατομικά αγωνίσματα: 50μ ελεύθερο, 100μ ελεύθερο, 200μ ελεύθερο, 50μ πρόσθιο, 50μ ύπτιο, 50μ πεταλούδα, 150μ μικτή ατομική και 3 σκυταλοδρομίες – μικρή σκυταλοδρομία 20 πόντων: 4 x 50 ελεύθερο ανδρών – γυναικών (5η θέση), 4 x 50 ελεύθερο ανδρών (4η θέση), 4 x 50 μικτή ανδρών (4η θέση).

«Ευχαριστώ πολύ την AXA για την υποστήριξή της. Για εμένα είναι ιδιαίτερα πολύτιμη βοήθεια σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλω σε επίπεδο πρωταθλητισμού, ώστε να καταφέρνω να βρίσκομαι διαρκώς στις κορυφαίες θέσεις της Παγκόσμιας κατάταξης και να διασφαλίζω νέες επιτυχίες», δήλωσε ο Έλληνας πολυ-πρωταθλητής.

Εκ μέρους της ΑΧΑ, η Διευθύντρια Επικοινωνίας, κα Λένα Πλαΐτη, ανέφερε: «Για την ΑΧΑ, η προσωπική ιστορία του κ. Κωστάκη είναι συμβολικά δισδιάστατη, καθώς μας υπενθυμίζει αφενός τη σημασία της πρόληψης οδικών τροχαίων συμβάντων και την ευθύνη όλων μας για την καθημερινή ενδυνάμωσή της, αφετέρου τη δύναμη της ψυχής που βοηθά στην αντιμετώπιση και των πιο ανυπέρβλητων εμποδίων. Τον ευχαριστούμε ως Έλληνες για την αέναη προσπάθειά του, η οποία μας γεμίζει υπερηφάνεια σε κάθε αθλητική του συμμετοχή».

Η πολυπληθής ελληνική αποστολή στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της IPC για το 2014 αποτελούνταν από 21 αθλητές, οι οποίοι κατέκτησαν συνολικά 3 ασημένια και 11 χάλκινα μετάλλια, αποδεικνύοντας για μία φορά ακόμα το εξαιρετικά υψηλό επίπεδό τους.

Προηγούμενο άρθρο3ος κύκλος εκπαίδευσης Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης Financial Planners
Επόμενο άρθροΠΣΑΣ: Στις 17 Σεπτεμβρίου η βράβευση των Κορυφαίων Ασφαλιστικών Συμβούλων