Βιβλιοπαρουσιάσεις

«Ασφαλιστικό Δίκαιο – Εισηγήσεις»

Του Ιωάννη Κ. Ρόκα,
Καθηγητή Εμπορικού Δικαίου

Με τις νομοθετικές αλλαγές και μεταβολές στο ασφαλιστικό δίκαιο κατέστη αναγκαία η γ΄ έκδοση αυτού του βιβλίου, που αποτελεί μία συνοπτική παρουσίαση της σύγχρονης θεωρίας για την ιδιωτική ασφάλιση.

Τα θέματα που θίγονται στην έκδοση αυτή αφορούν κυρίως στις παρακάτω ενότητες:
1. Γενικό μέρος του δικαίου της ασφαλιστικής σύμβασης. 2. Ασφάλιση κατά ζημιών. 3. Ασφάλιση γενικής και ειδικής αστικής ευθύνης. 4. Ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκινήτων. 5. Θαλάσσια ασφάλιση. 6. Ασφάλιση ζωής, ασθενειών, ατυχημάτων. 7. Ανώνυμη ασφαλιστική εταιρεία. 8. Αλληλασφάλιση, αντασφάλιση. 9. Αντασφαλιστική επιχείρηση. 10. Ασφαλιστικοί πράκτορες, μεσίτες, σύμβουλοι. 11. Δίκαιο της κρατικής εποπτείας επί των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και  12. Επαγγελματικές συνταξιοδοτήσεις.

Η γ΄ έκδοση του έργου είναι πλήρως ενημερωμένη και εμπλουτισμένη με τις νέες νομοθετικές, νομολογιακές και βιβλιογραφικές εξελίξεις της τελευταίας διετίας, που πέρασε από την β΄ έκδοση του έργου.

Το έργο, που συμπληρώνεται με πλούσιο αλφαβητικό ευρετήριο, απευθύνεται σε όλο τον νομικό κόσμο που ειδικεύεται στο δίκαιο της ιδιωτικής ασφάλισης, καθώς και τους εν γένει ασχολούμενους με τον ασφαλιστικό τομέα.

Εκδόσεις ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Για τις παραγγελίες σας απευθυνθείτε στο βιβλιοπωλείο Financial Forum.
Τηλ.: 210 – 61.27.502, Fax: 210 – 61.27.719, e-mail: [email protected]

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας