Διεθνή

Αρνητικό λειτουργικό αποτέλεσμα για την Achmea

Ακραία καιρικά φαινόμενα και υψηλότερα έξοδα στην υγειονομική περίθαλψη οδήγησαν την Achmea, μητρική εταιρεία της Interamerican, σε περιορισμένο αρνητικό λειτουργικό αποτέλεσμα.
Σε δελτίο τύπου της 11ης  Ιουλίου η εταιρεία αναφέρει:

 

«Οι σοβαρές βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων έχουν προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στους ασφαλισμένους μας, τόσο σε ιδιώτες όσο και στους αγρότες και τους καλλιεργητές. Η Achmea εκτιμά ότι οι πελάτες της θα έχουν συνολική ζημιά ύψους €260 εκατ. Μετά την αντασφάλιση, το καθαρό κόστος των απαιτήσεων για την Achmea θα είναι περίπου €140 εκατ. Αυτό το ποσό θα χρεωθεί στο λειτουργικό αποτέλεσμα των Γενικών Ασφαλίσεων του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους.

Στις εργασίες ασφάλισης υγείας, παρατηρούμε ότι μετά από χρόνια ελεγχόμενης αύξησης, οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης σήμερα αυξάνονται πιο απότομα από ό, τι αναμενόταν στις αρχές του έτους. Ένας από τους λόγους είναι η αύξηση του κόστους των φαρμακευτικών προϊόντων. Αυτή η αύξηση έρχεται αφού τα ασφάλιστρα για το 2015 και το 2016 ορίστηκαν κάτω από το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης. Συνολικά, € 810 εκατ. επεστράφησαν στους πελάτες με αυτόν τον τρόπο.

Η πρόβλεψη των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης εξαρτάται από την εκτίμηση ενός μεγάλου αριθμού παραμέτρων. Βεβαιότητα για το αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει μόνον όταν έχει οριστικοποιηθεί η συνεισφορά του ταμείου εξίσωσης, τρία χρόνια μετά το τέλος ενός ασφαλιστικού έτους. Η προσαρμογή στην πρόβλεψη των δαπανών υγειονομικής περίθαλψης είναι λιγότερο από το 1% των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων υγείας.

Εν μέρει ως συνέπεια των παραπάνω, αναμένουμε ένα περιορισμένο αρνητικό λειτουργικό αποτέλεσμα σε επίπεδο ομίλου, για το 1ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Τα αποτελέσματα εξαμήνου θα δημοσιευθούν με περισσότερες λεπτομέρειες στις 11 Αυγούστου το 2016».

 

Περισσότερα εδώ.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας