Άρθρα

Αντίο Αγροτική Ασφαλιστική

Την γνώρισα στην οδό Κοραή σαν Διεύθυνση Ασφαλιστικών Εργασιών της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος το 1977.

Επικεφαλής ήταν ο βροντόφωνος διευθυντής κ. Θωμόπουλος. Εκ του ασφαλούς η πιο κερδοφόρα διεύθυνση της Τράπεζας ήταν, αφού μόνον χρέωνε ασφάλιστρα και πολύ σπάνια αποζημίωνε. Οι “ασφαλισμένοι” αγρότες χρεώνονταν στην καρτέλα… και ο χορός καλά κρατούσε.

Το 1980, επί κυβερνήσεως Γεωργίου Ράλλη, ο διοικητής της ΑΤΕ Αδαμάντιος Πεπελάσης αποφάσισε την ίδρυση της Αγροτικής Ασφαλιστικής Εταιρείας. Η νεοσύστατη εταιρεία, θυγατρική της ΑΤΕ και κατ’ ελάχιστον ποσοστό κάποιων συνεταιριστικών οργανώσεων,  εγκαταστάθηκε σε νέα γραφεία επί της οδού Σόλωνος. Πρώτος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέλαβε ο Αλέξανδρος Ταβουλάρης, απόστρατος αξιωματικός του Ναυτικού.

Τον Οκτώβρη του 1981 με την ανάληψη της εξουσίας από το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και με διοικητή της ΑΤΕ τον Βασίλη Καφίρη, η Αγροτική Ασφαλιστική βρήκε στο πρόσωπο του νέου διευθύνοντος Συμβούλου εκείνο του Γιώργου Ανωμερίτη τον ουσιαστικό δημιουργό της.

Χαρισματικός και νεωτεριστής ο Ανωμερίτης, προερχόμενος από το τμήμα μελετών της ΑΤΕ,  έστησε την Αγροτική Ασφαλιστική πάνω σε βάσεις σύγχρονης ασφαλιστικής εταιρείας. Την εγκατέστησε στα νεότευκτα και ιδιόκτητα γραφεία εκ της οδού Συγγρού, την στελέχωσε με εξειδικευμένο προσωπικό, νέους τεχνοκράτες ασφαλιστές και εξασφάλισε τις συνέργιες αντασφαλιστών πρώτης γραμμής.

Η Αγροτική Ασφαλιστική διέγραψε στα 36 χρόνια της ανεξάρτητης λειτουργίας της, μία υποδειγματική πορεία. Εξωστρεφής δεν αρκέστηκε στην παραγωγή της μητρικής τράπεζας,  αλλά ανέπτυξε από την πρώτη στιγμή και ελεύθερο δίκτυο. Ωφέλησε τους μετόχους της , τον θεσμό, τους πελάτες και όλους όσους δούλεψαν γι’ αυτήν και περί αυτήν.

Στον τελευταίο άξιο σκυταλοδρόμο ηγέτη της κύριο Ιορδάνη Χατζηιωσήφ που κλείνει τον κύκλο αυτής της ξεχωριστής ασφαλιστικής εταιρείας της καινοτόμου, παραγωγικής κερδοφόρας ελληνικής ασφαλιστικής απευθύνουμε σκέψεις, επαινετικές, θερμές, νοσταλγικές και αισιόδοξες.

Ας τις επικοινωνήσει σε όλους τους συνεργάτες και υπαλλήλους της εταιρείας.

Δημήτρης Ρουχωτάς

Διαβάστε εδώ τις τελικές ανακοινώσεις για την πώληση της Αγροτικής Ασφαλιστικής στην ERGO

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας