Διαμεσολαβούντες

Άτοκους τριετείς διακανονισμούς και άμεση καταβολή προμηθειών ζητούν οι διαμεσολαβητές των Χανίων

Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων (ΣΑΔΧ) μας κοινοποίησε το ψήφισμα που εξέδωσε κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών του, η οποία είχε ως κύριο θέμα τις πράξεις 30 & 31 της ΤτΕ και τις συνέπειες τους στον κλάδο των διαμεσολαβούντων.

Στο ψήφισμα αναφέρονται τα εξής:

Ψήφισμα Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης ΣΑΔΧ 

Σήμερα την 28η Δεκεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση Μελών του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Χανίων,  με κύριο θέμα τις πράξεις 30 & 31 της ΤτΕ και τις συνέπειες τους στον κλάδο των διαμεσολαβούντων, ειδικότερα για τον διακανονισμό των ανεξόφλητων υπολοίπων.

Αποτέλεσμα της Γενικής συνέλευσης ήταν το παρακάτω ψήφισμα:

  1. Ζητάμε από τις ασφαλιστικές εταιρείες να λάβουν υπόψη τους τη δυσμενή οικονομική συγκυρία και το γεγονός ότι εκτός από την εξόφληση των ανεξόφλητων υπολοίπων έχουμε να αντιμετωπίσουμε και άλλες διαρκώς αυξανόμενες οικονομικές  υποχρεώσεις. Άλλωστε για την ήδη διαμορφωμένη κατάσταση έχουν ευθύνη τόσο οι ασφαλιστικές εταιρείες όσο και οι διαμεσολαβούντες.
  2. Να προχωρήσουν σε κατ’ ελάχιστον τριετή διακανονισμό οφειλών για όσους συναδέλφους το επιθυμούν. Μόνο με μακροσκελείς διακανονισμούς θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με αξιοπρέπεια στις υποχρεώσεις που μας βαραίνουν και που σε πολλές των περιπτώσεων ΔΕΝ είναι δικές μας οφειλές (π.χ. ανεξόφλητα υπόλοιπα πελατών μέσω σφραγισμένων επιταγών, αδυναμία εξόφλησης παραδοθέντων συμβολαίων με μετρητά κ.λπ.) .
  3. Να προβούν σε άτοκο διακανονισμό των οφειλών.
  4. Να καταβάλλονται άμεσα οι προμήθειες. Μόνον με άμεση καταβολή των προμηθειών (καταβολή ασφαλίστρων μείον προμήθειες) θα έχουμε την ελάχιστη απαραίτητη ρευστότητα για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΑΔΧ

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας