Το Insurance Forum πάει Κύπρο

389

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και το  InsuranceForum.gr θα πραγματοποιήσουν για πρώτη φορά στην Κύπρο ενημερωτική ημερίδα για τους επαγγελματίες ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, με τίτλο: «Το μέλλον του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή στην αγορά που διαμορφώνεται. Εποπτικοί Κανόνες, SolvencyII και οικονομικό περιβάλλον. Επιπτώσεις, λύσεις και προοπτικές».

Οι εισηγητές θα είναι η οικονομολόγος κα Μυρτώ Χαμπάκη, μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την προσαρμογή της Οδηγίας Φερεγγυότητα ΙΙ στην Ελληνική Νομοθεσία και μέλος του Solvency II Steering Group της Insurance Europe, και ο κ. Νίκος Κλήμης, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει εστιαστεί στην ανάλυση των προβλημάτων της ασφαλιστικής αγοράς και ιδιαίτερα στις επιπτώσεις που επιφέρουν οι νομοθετικές αλλαγές στην καθημερινότητα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Η διήμερη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Elysium, στην Πάφο, το Σαββατοκυρίακο 25 και 26 Απριλίου 2015.

Υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να παρακολουθήσει απλά το σεμινάριο, να παρακολουθήσει το σεμινάριο και να συμμετάσχει και στο δείπνο και, τέλος, να διανυκτερεύσει και στο ξενοδοχείο. Το κόστος ανά συμμετέχοντα – μέλος με τακτοποιημένες τις οικονομικές του υποχρεώσεις  για το 2015 υπολογίζεται ως ακολούθως:

Παρακολούθηση συνεδρίου                                  €   40 ή

Παρακολούθηση και συμμετοχή στο δείπνο             €   50 ή

Συμμετοχή με διανυκτέρευση σε μονόκλινο             €  150 ή

Διπλή Συμμετοχή με  διανυκτέρευση σε δίκλινο        €  260 ή

Συμμετοχή με διανυκτέρευση σε δίκλινο (σύζυγος)   €  220 ή

Για περισσότερες πληροφορίες: Αλέξης Ιεροκηπιώτης (τηλ.: 99495049) / Αριστείδης Βασιλειάδης (τηλ.: 6941 665 405)

Μέγα Χορηγοί Ημερίδας: BlueByte Cyprus Ltd, Trikkis Autoglass

Χορηγοί Επικοινωνίας: Ράδιο Πάφος, Pafosnet

Την εκδήλωση έχει θέσει υπό την αιγίδα του, ο Έντιμος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Γιαννάκης Ομήρου.

Με αφορμή την ημερίδα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και το  InsuranceForum.gr επισημαίνουν σχετικά:

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα αναπτυχθούν δύο βασικά θέματα. Το πρώτο έχει σχέση με την επαγγελματική υπόσταση και τις αλλαγές που επέρχονται στην καθημερινή λειτουργία του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και το δεύτερο έχει σχέση με τις αλλαγές που επιφέρει στο σύνολο της αγοράς το Solvency II και οι έμμεσες επιπτώσεις στον τομέα της διαμεσολάβησης. Συγκεκριμένα:

Οι αλλαγές που συντελούνται με ταχύτατους ρυθμούς, τόσο στην ασφαλιστική αγορά, όσο και στο ευρύτερο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον εντός του οποίου αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα, υποχρεώνουν κάθε επαγγελματία να επαναπροσδιορίσει τη θέση του και να επανασχεδιάσει την περαιτέρω πορεία του.

Αλλάζουν οι επιχειρηματικές σχέσεις, η συμπεριφορά των καταναλωτών, οι προθέσεις των εταιρειών, η νομοθεσία. Αλλάζουν τα ασφαλιστικά προϊόντα, οι διαδικασίες αποζημιώσεων, η τεχνολογία, ο τρόπος επικοινωνίας, οι απαιτήσεις της αρμόδιας Εποπτικής Αρχής. Αλλάζει ο χάρτης των ασφαλιστικών εταιρειών, οι συσχετισμοί δυνάμεων, τα χρηματοοικονομικά εργαλεία.

Ο χώρος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης δεν μπορεί να παραμείνει αμετάβλητος. Δέχεται περισσότερες και ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις. Καθίσταται ορατός ο κίνδυνος της μη δυνατότητας επιβίωσης εκατοντάδων επαγγελματιών. Αν δεν αλλάξει με δική μας πρωτοβουλία, θα ξεπεραστεί από τα γεγονότα και θα απωλέσει σημαντικό μέρος από την δυναμική του. Χρειάζεται να ληφθούν άμεσες, δραστικές αποφάσεις και να ξεπεραστούν πρότυπα του παρελθόντος.

Παράλληλα, από 1/1/2016 οι κανόνες και οι προβλέψεις τουSolvency II τίθενται σε εφαρμογή. Όμως, τι ακριβώς είναι το Solvency II και ποιες είναι οι βασικές αλλαγές που επιφέρει στην λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς; Η νέα μέθοδος υπολογισμού κεφαλαίων φερεγγυότητας, οι απαιτήσεις για την εταιρική διακυβέρνηση, την διαφάνεια και την δημοσιοποίηση και η ολιστική διαχείριση κινδύνων, αλλάζουν ουσιαστικά το γνώριμο πλαίσιο λειτουργίας μιας ασφαλιστικής εταιρείας.

Σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι, διοργανώνουμε την 1η παγκύπρια ημερίδα με θέμα «Το μέλλον του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή στην αγορά που διαμορφώνεται. Εποπτικοί Κανόνες, Φερεγγυότητα ΙΙ και οικονομικό περιβάλλον. Επιπτώσεις, λύσεις και προοπτικές»

Οι αλλαγές αυτές είναι αναμενόμενο να επηρεάσουν, τουλάχιστον έμμεσα, τον τομέα της διαμεσολάβησης. Ποιες είναι οι αναγκαίες ενέργειες προετοιμασίας και προσαρμογής του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή προκειμένου να ανταποκριθεί στο νέο περιβάλλον; Σκοπός της παρουσίασης είναι η κατανόηση των ραγδαίων αλλαγών που θα επιφέρει η Οδηγία Solvency II στη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς με αναφορά στις βασικές απαιτήσεις του νέου πλαισίου.

Προηγούμενο άρθροCertified Risk Insurance Management Specialist από το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο Κύπρου
Επόμενο άρθροH ATE Ασφαλιστική σταθερός υποστηρικτής στο «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας»