Η Interamerican αναπτύσσει τα δίκτυα συνεργατών πωλήσεων

320

Στο πλαίσιο της συμμετρικής και ισορροπημένης ανάπτυξης της πολυκαναλικής διανομής, που αποτελεί κεντρική στρατηγική επιλογή για την προώθηση των ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών της, η Interamerican ενισχύει την ανάπτυξη των δικτύων agency της εταιρείας και συνεργαζομένων πρακτόρων – μεσιτών, παράλληλα με την ανάπτυξη των απευθείας πωλήσεων. 

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου της εταιρείας, στο δίκτυο agency, που αποτελεί την κύρια “πηγή” παραγωγής στους κλάδους ζωής και υγείας (79% επί του συνόλου κατά το 2012), ενισχύεται ιδιαίτερα η προηγμένη βαθμίδα των financial planners. Οι 92 πιστοποιημένοι στο χρηματοοικονομικό σχεδιασμό ασφαλιστικοί σύμβουλοι της Interamerican έχουν παρακολουθήσει το σύνθετο πρόγραμμα εκπαίδευσης του Achmea Academy, ενώ 48 ακόμη συνεργάτες ξεκίνησαν στο νέο κύκλο εκπαίδευσης – πιστοποίησης. Παράλληλα, η εταιρεία έχει υποδεχθεί κατά την τελευταία τριετία (2010-2012) 1.261 υποψήφιους συνεργάτες, από τους οποίους 438 έχουν λάβει το πιστοποιητικό ασφαλιστικού συμβούλου. Στόχος της εταιρείας είναι φέτος να πιστοποιηθούν 350 νέοι συνεργάτες.

Η συνεργασία με πράκτορες και μεσίτες έχει ανεβάσει τον αριθμό των συνεργαζομένων στους 945, με πολύ υψηλό ποσοστό ικανοποίησης από την πλευρά του δικτύου όσον αφορά τη συνεργασία, που υπερβαίνει το 80%. Οι δύο στις τρεις συνεργασίες διέπονται, ήδη, από τον όρο της είσπραξης των ασφαλίστρων από την Interamerican, η οποία κατά τα πέντε χρόνια ανάπτυξης του δικτύου έχει προωθηθεί στη δεύτερη θέση προτίμησης των συνεργαζομένων πρακτόρων και μεσιτών, όπως τονίζεται στο δελτίο τύπου. Με 140 νέες συνεργασίες από τις αρχές του έτους έως σήμερα, η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στην πρωτοποριακή κίνηση της δημιουργίας κέντρου συνεργαζομένων πρακτόρων που εξασφαλίζει ουσιαστικές παροχές και διευκολύνσεις (τεχνολογική – γραμματειακή υποστήριξη και στέγη με χαμηλό κόστος) στους συνεργάτες που επιλέγουν να ενταχθούν στο κέντρο. Το πρακτορειακό δίκτυο διακρίνεται, κυρίως, στους κλάδους γενικών ασφαλίσεων, ενώ αποκτά σταδιακά αξιόλογη δυναμική και στον κλάδο υγείας.

Στο ίδιο δελτίο σημειώνεται επίσης ότι τόσο το δίκτυο agency όσο και το πρακτορειακό, υποστηρίζονται προνομιακά από τις τεχνολογικές καινοτομίες αιχμής της Interamerican στην πληροφόρηση και στη διαχείριση της σχέσης με τον πελάτη (έκδοση συμβολαίων, αποζημιώσεις), μέσω της mobile εφαρμογής της λειτουργικής πλατφόρμας «askme». Στο «askme» καταγράφηκαν κατά το 2012 συνολικά 8.526 χρήστες από τα δίκτυα. Παράλληλα, συνεχής είναι η υποστήριξη των δικτύων στον εκπαιδευτικό τομέα, με την εφαρμογή προωθημένων λειτουργικών εργαλείων και εφαρμογών distance learning, e-training και e-testing, μέσω των τακτικών συνεργασιών με ελληνικά πανεπιστήμια και των εταιρικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Το 2012 οργανώθηκαν 78 σεμινάρια με συμμετοχή περισσοτέρων από 5.000 συνεργατών.

Προηγούμενο άρθροΟι ασφαλιστικές εταιρείες και ο Σεισμός
Επόμενο άρθροΑνανέωση εγγραφής και προσχώρηση νέων μελών στο ΣΑΠ μέχρι τις 31/10/13