Η Υδρόγειος υιοθετεί τη λύση SAS Visual Analytics

201

Αξιοποιώντας τη συμφωνία μακροπρόθεσμης συνεργασίας της με τη SAS, η Υδρόγειος Ασφαλιστική ενδυναμώνει τις επιχειρησιακές της λειτουργίες, υιοθετώντας τη λύση SAS® Visual Analytics.

Η διαχείριση και ανάλυση ενός μεγάλου και συχνά διάσπαρτου όγκου δεδομένων, με εύληπτο, γρήγορο και αποδοτικό τρόπο, αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις των σύγχρονων ασφαλιστικών επιχειρήσεων. Επιλέγοντας τη λύση SAS® Visual Analytics, η Υδρόγειος αποκτά ένα ισχυρό εργαλείο στρατηγικής ανάλυσης και σχεδιασμού, που βασίζεται στην ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη ενδοεταιρική πληροφόρηση. 

Πιο συγκεκριμένα, η πλήρης αξιοποίηση της τεχνολογίας των business analytics σε συνδυασμό με την πανίσχυρη in-memory τεχνολογία και τις εντυπωσιακές δυνατότητες γραφικής απεικόνισης των δεδομένων που παρέχει η λύση SAS Visual Analytics, επιτρέπουν στα επιχειρησιακά στελέχη της Υδρογείου να συγκεντρώνουν, να αναλύουν και να παρουσιάζουν με ταχύτητα κρίσιμες πληροφορίες που προέρχονται από διάφορους τομείς της επιχείρησης (π.χ. ποσοστά και συχνότητα ζημιών, πλήθος ασφαλισμένων κινδύνων, αριθμός και ύψος αποζημιώσεων, ασφάλιστρα κ.α.). Η λύση παρέχει ανεξάντλητες δυνατότητες ανάλυσης, συσχετισμών και παρουσίασης των δεδομένων με βάση σειρά παραμέτρων και ένα εξαιρετικά εύχρηστο και φιλικό περιβάλλον, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι, χωρίς να χρειάζεται να έχουν εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις. Επιπλέον, η λύση παρέχει:

  • Πρόσβαση στην πληροφόρηση, από παντού και κάθε στιγμή, μέσα από ένα εντυπωσιακό περιβάλλον απεικόνισης,  διαθέσιμο στο Διαδίκτυο, σε iPad ή Android tablets.
  • Προηγμένες τεχνικές οπτικοποίησης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων της ανάλυσης (π.χ. αναλυτικούς πίνακες, δείκτες απόδοσης, κ.τ.λ.) που επιτρέπουν στη Διοίκηση της Υδρογείου να εντοπίζει τάσεις και τομείς έμφασης, καθώς και να έχει μία πλήρη εικόνα των δραστηριοτήτων της εταιρείας, κάνοντας τις ανάλογες παρεμβάσεις.

«Με το SAS Visual Analytics, η Υδρόγειος θέτει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της μία νέα προσέγγιση που βασίζεται στην στρατηγική αξιοποίηση της διαθέσιμης πληροφορίας, με εφαρμογή σε πλήθος τομέων, από την Οικονομική Διεύθυνση και τη Διαχείριση Κινδύνων έως το σχεδιασμό νέων προϊόντων, την ανάληψη κινδύνων, τις πωλήσεις, και άλλες κρίσιμες για την εταιρεία λειτουργίες»,  δήλωσε σχετικά ο κ. Παύλος Κασκαρέλης (φωτ.), Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρογείου.

Από την πλευρά του,ο κ. Νίκος Πέππας, Country Manager της SAS Ελλάδος & Κύπρου, σημειώνει ότι: «Μετά την υιοθέτηση των λύσεων SAS DataFlux Data Management και SAS Fraud Framework for Insurance, η SAS, με το SAS Visual Analytics, προσθέτει μία ακόμα στρατηγική λύση στη Υδρόγειο Ασφαλιστική δημιουργώντας έναν πυρήνα τεχνολογικής καινοτομίας που συμβάλλει αποφασιστικά στον εκσυγχρονισμό των επιχειρησιακών της λειτουργιών και τη δημιουργία ισχυρών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων».

Προηγούμενο άρθροΑΤΕ Ασφαλιστική: Κερδοφορία και στο 9μηνο 2013
Επόμενο άρθροΝέο Δ.Σ. στον ΠΣΣΑΣ