Εταιρείες

Υποτροφία εις μνήμη Ευάγγελου Σπανού από τον Όμιλο Βιοϊατρική

Ο Όμιλος Βιοϊατρική προσφέρει μια πλήρη υποτροφία ετησίως εις μνήμη του ιδρυτή του, Ευάγγελου Σπανού. Η υποτροφία αφορά μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και, συγκεκριμένα, την Κλινική Διαιτολογία, την Αθλητική Διαιτολογία και τη Βιοϊατρική.  

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, πρόκειται για μια ακόμη πρωτοβουλία στο πλαίσιο της συνεργασίας του Ομίλου με το Πανεπιστήμιο, προς τον κοινό στόχο για προαγωγή της διεπιστημονικότητας και της ανάπτυξης εξειδικευμένων επιστημονικών πεδίων, που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Την υποτροφία ανακοίνωσε σε μια σεμνή τελετή στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και σε κλίμα συγκίνησης, την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, κ. Γεώργιος Σπανός. Στην εκδήλωση τιμήθηκε ο ιδρυτής του Ομίλου, ο αείμνηστος Ευάγγελος Σπανός και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας, και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας, Καθηγητής Κυριάκος Φελέκκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου απένειμε τιμητική πλακέτα για τον Ευάγγελο Σπανό στην σύζυγό του, κ. Μάχη Σπανού, και στον υιό του, κ. Γεώργιο Σπανό.

Στον χαιρετισμό του, ο Καθηγητής Πουγιούτας αναφέρθηκε στην πορεία των δύο οργανισμών, σημειώνοντας ότι συνδέονται με μια παράλληλη κοινή πορεία. «Ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980 από το μηδέν, ως δύο πολύ μικροί επιστημονικοί οργανισμοί. Με σκληρή δουλειά καικαθοδηγούμενοι από οραματιστές, έχουν εξελιχθεί σε δύο από τους μεγαλύτερους και πιο πετυχημένους οργανισμούς στην Κύπρο και την Ελλάδα», είπε. Συνέχισε προσθέτοντας: «Οι υποτροφίες που προσφέρει ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ θα δώσουν την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες να σπουδάσουν σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές των δύο οργανισμών, τιμώντας έτσι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη μνήμη του Ευάγγελου Σπανού». Ο Πρύτανης ευχαρίστησε τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ για τη γενναιόδωρη προσφορά του, τονίζοντας ότι οι υποτροφίες αυτές ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη φοιτητοκεντρική προσέγγιση και τις υποτροφίες που προσφέρει το Πανεπιστήμιο, ως επένδυση στην κοινωνία και το μέλλον.  

Συγκινημένος ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, κ. Γεώργιος Σπανός, ανέφερε: «Έτσι ξεκίνησε και ο ιδρυτής του Ομίλου, ο πατέρας μου Ευάγγελος Σπανός. Με μια υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, βρέθηκε στο Hammersmith Hospital του Λονδίνου, όπου εμπλούτισε τις επιστημονικές του γνώσεις και τις ερευνητικές του δεξιότητες». Ο κ. Σπανός τόνισε ότι ο Όμιλος στηρίζει τους νέους ανθρώπους που αποτελούν το επιστημονικό δυναμικό του μέλλοντος με την υποτροφία Ευάγγελος Σπανός, σε φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Με αυτόν τον τρόπο, εξήγησε, τους βοηθά να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να αποκτήσουν τις γνώσεις και δεξιότητες που θα τους εξελίξουν μελλοντικά σε άξιους επαγγελματίες Υγείας. 

Ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Ζωής και Υγείας, Καθηγητής Κυριάκος Φελέκκης, τόνισε ότι η συνεργασία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με τον Όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είναι επιτυχημένη και συμπεριλαμβάνει ερευνητικά έργα και επιστημονικές δημοσιεύσεις, πρακτική άσκηση φοιτητών στην Κύπρο και την Ελλάδα, ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά και εργοδότηση αποφοίτων στον Όμιλο. Τέλος, ο Καθηγητής Φελέκκης εξήγησε τη διαδικασία της επιλογής των υποτρόφων, η οποία θα δημοσιευτεί σύντομα και στον Τύπο.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας