Διεθνή

Υπερτιμημένη η τεχνολογία blockchain

Πάνω από το 20% των στελεχών του ασφαλιστικού κλάδου παγκοσμίως πιστεύουν ότι η τεχνολογία blockchain είναι μόνο hype, καθώς αυξάνονται οι αμφιβολίες για τη βιομηχανική εφαρμογή της λόγω και της πρόσφατης κατάρρευσης της πρωτοβουλίας Blockchain Insurance Industry Initiative (B3i), αναφέρει η GlobalData.

Έρευνα της GlobalData για τις αναδυόμενες τεχνολογικές τάσεις του 2ου τριμήνου του 2022 αποκαλύπτει ότι από τις επτά επερχόμενες αλλά κορυφαίες τεχνολογίες, το blockchain θεωρήθηκε ευρύτερα από τα στελέχη των επιχειρήσεων ότι δεν έχει πραγματικά πεδίο χρήσης.

Η εξέλιξη της πρωτοβουλίας B3i αφήνει ένα ερωτηματικό να αιωρείται για τον ρόλο της τεχνολογίας στον κλάδο.

Ο B. Hatton, ασφαλιστικός αναλυτής της GlobalData, σχολιάζει: «Η τεχνολογία blockchain είναι σίγουρα πολύπλοκη, αλλά έχουν παρουσιαστεί δυνατότητες χρήσης στον ασφαλιστικό κλάδο, ιδίως στην παραμετρική ασφάλιση για φυσικές καταστροφές. Η B3i υποστηριζόταν από πολλούς βασικούς παίκτες του κλάδου της (αντ)ασφάλισης. Το γεγονός ότι κανένας από αυτούς δεν φαίνεται να έχει τη διάθεση να αναβιώσει το έργο υποδηλώνει ότι πολλοί δεν βλέπουν ένα βιώσιμο δυνητικό αποτέλεσμα στην πρωτοβουλία».

Eπιπλέον 20,7% των στελεχών που συμμετείχε στην παγκόσμια έρευνα απάντησε “δεν γνωρίζω”, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την ουσία του blockchain. Αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχει σημαντικό επίπεδο παρανόησης σχετικά με την συγκεκριμένη τεχνολογία. Μετά από μερικά χρόνια έντονης διαφημιστικής εκστρατείας το 2019 και το 2020, το αρνητικό συναίσθημα φαίνεται να επανέρχεται για το blockchain, γεγονός που πιθανώς οφείλεται και στην κατάρρευση των αξιών των κρυπτονομισμάτων το 2022.


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας