Υπάρχει άνθρωπος στην αγορά που να μην καταλογίζει ευθύνες στη ΔΕΙΑ;

232

«Οι ασφαλισμένοι της International Life και ο κακός λύκος» είναι ο τίτλος της ανακοίνωσης του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής, την οποία λάβαμε σήμερα, 22 Νοεμβρίου, και τη δημοσιεύουμε αυτούσια.

Ο Σύλλογος, απερίφραστα, καταλογίζει –και μάλιστα ονομαστικά– ευθύνες…

Ακούει κανείς;

 

«Συνάδελφοι,

Πάνε μήνες από τότε που η Εταιρεία μας ήταν η μοναδική που υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life και την κάλυψη των ασφαλισμένων της.

Η Εταιρεία μας με το σημερινό ιδιοκτησιακό της καθεστώς ανέλαβε για μια ακόμα φορά την ευθύνη για τη διάσωση των ασφαλισμένων εταιρείας που οι ιδιοκτήτες της την πτώχευσαν και η ΔΕΙΑ κοιμόταν.

Όλο αυτό το διάστημα, και ενώ χιλιάδες πελάτες της International βιώνουν την ανασφάλεια καθημερινά, η μεταβίβαση δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η Εθνική είναι έτοιμη να υποδεχτεί το χαρτοφυλάκιο και τους ασφαλισμένους της Εταιρείας και να τους προσφέρει το ίδιο υψηλό επίπεδο σιγουριάς και εξυπηρέτησης όπως σε όλους τους ασφαλισμένους που την έχουν εμπιστευτεί.

Δυστυχώς για τους ασφαλισμένους, η μεταβίβαση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Οι ευθύνες εδώ είναι συγκεκριμένες και έχουν ονοματεπώνυμο:

Η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πολύ κατώτερη των περιστάσεων και του θεσμικού της ρόλου που υποτίθεται ότι επιτελεί.

Τα περιουσιακά στοιχεία που έπρεπε να μεταφερθούν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις της International, εκείνα που υποτίθεται ότι ο έλεγχος της ΔΕΙΑ έκρινε ότι είναι ασφαλή και ικανά να καλύψουν την ασφαλιστική τοποθέτηση της εταιρείας, παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα.

Τα ακίνητα εκείνα που πρόκειται να μεταβιβαστούν, εκείνα τα ακίνητα που ο διορισμένος από την ΔΕΙΑ εκτιμητής διαβεβαίωνε ότι μέσα σε λίγες μέρες θα είχε ολοκληρωθεί η μεταβίβασή τους, παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα για να χρησιμοποιήσουμε κομψή έκφραση.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι χιλιάδες ασφαλισμένοι της International παραμένουν αυτή την στιγμή στον αέρα αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήματα.

Θέλουμε να καλέσουμε σήμερα την επικεφαλής της ΔΕΙΑ κα Σεληνιωτάκη καθώς και τον ασφαλιστικό επόπτη κο Περιστέρη να συναισθανθούν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους ασφαλισμένους.

Να προχωρήσουν έστω και τώρα στις κινήσεις εκείνες που θα διασφαλίσουν τους ανθρώπους που είχαν εμπιστευτεί, βασισμένοι στην εγγύηση της ΤτΕ για σωστή εποπτεία και έλεγχο των αποθεμάτων της International, ότι ασφαλίζονται σε μια φερέγγυα εταιρεία.

Να προχωρήσουν άμεσα στη μεταβίβαση στοιχείων ενεργητικού της International που θα διασφαλίζουν τόσο τους ασφαλισμένους της, όσο και την Εθνική Ασφαλιστική.

Σε διαφορετική περίπτωση θα φέρουν ακέραια την ευθύνη απέναντι στους ασφαλισμένους που υποτίθεται ότι προστατεύουν.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.»

 

Προηγούμενο άρθροΔώρα από την ΑΧΑ για τα 10 χρόνια του Προγράμματος Επιβράβευσης Bonus της Alpha Bank
Επόμενο άρθρο«Πηνελόπη» ή μία ακόμη αυταπάτη;