Άρθρα

Βιβέττα Σπαντίδου: Καθημερινές συνήθειες επιτυχημένων ανθρώπων

Το Βήμα των Financial Planners

Στη διάρκεια των ετών που κάνω αυτό το επάγγελμα, προσπαθώ συνεχώς να βελτιώνομαι. Συμμετέχοντας σε πλήθος συνεδρίων και εκπαιδεύσεων, όλοι μας λαμβάνουμε πάρα πολλές πληροφορίες. Αυτή η γνώση γίνεται χρήσιμη μόνο όταν την εντάσσεις στην καθημερινότητά σου και κάνεις πράξη κάτι από αυτά που έμαθες. Σήμερα, λοιπόν, γράφω για όσα ενέταξα, στη διάρκεια του χρόνου, στη δική μου καθημερινότητα και είδα ότι λειτούργησαν για μένα.

Ξεκινήστε την ημέρα σας χωρίς τεχνολογία

Πολλοί άνθρωποι, μόλις ανοίξουν τα μάτια τους, κοιτούν το κινητό τους. Είναι πραγματικά επώδυνο για τον οργανισμό και το νευρικό σύστημα. Φτιάξε συνθήκες που θα τις απολαμβάνεις και κάνε λίγο παρέα στον εαυτό σου. Εκεί, με ένα φλιτζάνι καφέ, θα οργανώσεις τις σκέψεις που θα σε ακολουθούν όλη την ημέρα.

Σωματική άσκηση

Όσοι γυμνάζονται συστηματικά με τους δικούς τους ρυθμούς γνωρίζουν πόσο ευεργετικό είναι το αποτέλεσμα στο μυαλό και στο σώμα τους. Οι περισσότεροι, όμως, το αποφεύγουν. Συνέχεια λέμε ότι δεν έχουμε χρόνο. Λοιπόν, η λύση είναι το ραντεβού. Όρισε στο ημερολόγιό σου ημέρες και ώρες συγκεκριμένες που θα κάνεις μια σωματική άσκηση που αγαπάς. Μπορεί να είναι πριν από τη δουλειά ή την ώρα που το παιδί σου είναι σε μία δική του δραστηριότητα. Όταν μπαίνει κάτι στο πρόγραμμα, γίνεται. Αν αυτό συμβεί για πάνω από ένα μήνα, τότε αρχίζει και γίνεται συνήθεια.

Διαλογισμός και αναπνοές

Κλείσε τα μάτια και απομονώσου, έστω και για 10 λεπτά την ημέρα. Λίγο πριν έρθει ο πελάτης στο γραφείο, μέσα στο αυτοκίνητο πριν από το ραντεβού ή μετά από μια δύσκολη υπόθεση. Πάρε βαθιές και ήρεμες αναπνοές. Δώσε την ευκαιρία στον εγκέφαλο να ηρεμήσει και να καθαρίσει από τις συνεχείς σκέψεις. Θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα.

Υγιεινή διατροφή

Χωρίς υπερβολές, είμαστε ό,τι τρώμε. Χρειαζόμαστε ενέργεια και υγεία, για να έχουμε αποδοτικότητα και καλή διάθεση. Η χώρα μας είναι παράδεισος υπέροχων τροφών.

Ενημέρωση

Κλείσε την τηλεόραση. Μη δεις ειδήσεις για 2 εβδομάδες. Ενημερώσου από αξιόπιστες πηγές, σύντομα και περιεκτικά, για τα ουσιώδη. Μη σπαταλάς χρόνο και ενέργεια.

Αναζήτησε τη γνώση

Ο εγκέφαλος είναι από τη φύση του περίεργος. Η καθημερινή αναζήτηση της γνώσης, σε θέματα της δουλειάς, για ένα χόμπι, για έναν τομέα που σε ενδιαφέρει, προσφέρει ικανοποίηση. Δώσε τροφή στον εγκέφαλό σου και αυτός θα σου το ανταποδώσει.

Οργάνωση χρόνου

Το μεγαλύτερο άγχος προέρχεται από την αγωνία αν τα θυμήθηκες όλα και πότε θα τα προλάβεις. Γράψε όλες τις υποχρεώσεις σου και χώρισε σε κατηγορίες τις δουλειές που πρέπει να κάνεις. Όρισε συγκεκριμένο χρόνο στο ημερολόγιο, που θα κάνεις την κάθε σου δουλειά. Κλείσε ραντεβού με τον εαυτό σου και αυτόματα όλα θα μπουν στη θέση τους.

Αυτοματοποιημένες διαδικασίες

Πολλές εργασίες μπορούν να διεκπεραιωθούν εύκολα με αυτοματοποιημένες εφαρμογές και υπηρεσίες. Εργασίες όπως ο προγραμματισμός επικοινωνίας με υποψήφιους και υφιστάμενους πελάτες, επιβεβαιώσεις συναντήσεων, διαχείριση προσφορών, e-mails, γενέθλια και γιορτές πελατών και φίλων μπορούν εύκολα να αυτοματοποιηθούν για καλύτερη αξιοποίηση του χρόνου. Όταν αυτές οι εργασίες είναι αυτοματοποιημένες, εσύ και οι συνεργάτες σου μπορείτε να εστιάσετε στις πιο σημαντικές πτυχές της επιχείρησής σας, που απαιτούν ανθρώπινη προσπάθεια. Αυτό βελτιώνει αυτόματα την παραγωγικότητα και δίνει στην επιχείρησή σας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Εκμεταλλεύσου την τεχνολογία στα ραντεβού σου, η οποία μπορεί να βοηθήσει πολύ στις συναντήσεις με πελάτες και συνεργάτες, εξοικονομώντας έτσι πολύτιμο χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, δεν ενδείκνυται για τις πρώτες συναντήσεις με κάποιον πελάτη. Εκεί να προτιμάς τη διά ζώσης συνάντηση, που θα σου επιτρέψει να διαβάσεις τη γλώσσα του σώματος και να συνδεθείς περισσότερο με τον συνομιλητή σου.

Μείωση συνεχών διακοπών και περισπασμών

Κάνε σύντομες και προγραμματισμένες καθημερινές συναντήσεις με τους συνεργάτες σου, για να παρακολουθείτε την πρόοδο των δραστηριοτήτων που πρέπει να εκτελούνται καθημερινά. Μείωσε τους περισπασμούς στη δουλειά σου. Η εργασία μόνο με ραντεβού μπορεί να αλλάξει θεαματικά τα αποτελέσματα και την παραγωγικότητα της ομάδας. Βάλε σε σίγαση το κινητό και τα e-mails, όταν χρειάζεται να επικεντρωθείς σε κάτι. Δέσμευσε ένα ραντεβού 15 λεπτών την ημέρα στο ημερολόγιό σου ως “ανοιχτή ώρα”, για όποιον συνεργάτη σου χρειαστεί εκτάκτως κάτι.

Ένα πράγμα τη φορά

Εστίασε σε μία εργασία. Αυτό σε βοηθά να ολοκληρώνεις γρήγορα περισσότερες εργασίες, χωρίς να χάνεις χρόνο και ποιότητα. Έχει αποδειχθεί ότι το multitasking οδηγεί στην απώλεια εστίασης και σε λιγότερο ποιοτικά αποτελέσματα.

Διαδικασίες

Φτιάξε τις δικές σου διαδικασίες και τήρησέ τες: πώς και πότε θα κάνεις το ραντεβού με κάθε πελάτη, τι θα συζητηθεί, τι έντυπα θα συμπληρωθούν, ποια βήματα θα κάνεις ακριβώς, πώς θα διαχειρίζεσαι τις κοινωνικές υποχρεώσεις σου, πώς και πότε θα επικοινωνείς διαδικτυακά κ.λπ.

Χρησιμοποίησε όποιες από τις παραπάνω συμβουλές παραγωγικότητας σου ταιριάζουν, για να βελτιώσεις τη συνολική απόδοση της δουλειάς και του εαυτού σου, ώστε να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στην ιδανική ζωή που θα ήθελες.

Βιβέττα Σπαντίδου: Καθημερινές συνήθειες επιτυχημένων ανθρώπων
Βιβέττα Σπαντίδου: Καθημερινές συνήθειες επιτυχημένων ανθρώπων

Η κα Βιβέττα Σπαντίδου εργάζεται στον χρηματοασφαλιστικό χώρο από το 2001. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τα τελευταία 10 χρόνια είναι financial planner και εργάζεται ως ανεξάρτητη σύμβουλος σχεδιασμού ασφάλισης, με επίκεντρο πάντα τον πελάτη και την οικογένειά του.
Συνεργάζεται με την Victory Promise A.E., μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφαλιστικής πρακτόρευσης στην Ελλάδα, με διαρκή, σταθερή και κερδοφόρα ανάπτυξη.
Είναι μέλος της H.F.P.A. και ισόβιο μέλος της Limra International, ενώ έχει πιστοποιηθεί με τα European Insurance Intermediary (SQF3) και European Certified Financial Adviser (SQF4).


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας