Βελτιωμένο λειτουργικό αποτέλεσμα για τον Όμιλο Generali στο 9μηνο

2067
Borean Generali CFO
  • Αυξημένο λειτουργικό αποτέλεσμα κατά 3,9% στα €3,6 δισ., ως αποτέλεσμα βελτιώσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους.

  • Εξαιρετικό επίπεδο Combined Ratio 92,8%, ακόμη και μετά τον σημαντικό αντίκτυπο των φυσικών καταστροφών και των ανθρωπογενών απαιτήσεων.

  • Τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 6,1% σε σχεδόν €50 δισ. χάρη στην αύξηση και των δύο επιχειρηματικών κλάδων, με αύξηση στο Property & Casualty (+2,7%). Οι καθαρές ταμειακές εισροές στον κλάδο Ζωής ανήλθαν στα € 8,6 δισ. (+3,3%).

  • Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα €1.855 εκατ. (+ 26,8%).

  • Συντελεστής φερεγγυότητας στο 200% και δείκτης οικονομικής ευρωστίας 221%, ακόμη και με μεταβλητότητα στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Ο κ. Cristiano Borean, CFO του Ομίλου, δήλωσε σχετικά: «Η βελτίωση που σημειώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους συνεχίστηκε, με ισχυρά αποτελέσματα από την άποψη των τεχνικών επιδόσεων στους κλάδους Περιουσίας και Ατυχημάτων, που επιβεβαιώνεται από το εξαιρετικό combined ratio – και στη Ζωή με τις καθαρές ταμειακές εισροές και το περιθώριο νέων εργασιών βελτιωμένα σε σύγκριση με τους πρώτους 9 μήνες του περασμένου έτους.

Οι δραστηριότητες επενδύσεων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκαν, χάρη στη στρατηγική πολλαπλών boutique που εφαρμόζουμε με πειθαρχία, στο πλαίσιο των προαναγγελθέντων στόχων μας.

Η κεφαλαιακή μας θέση παρέμεινε σταθερή, ένα σημαντικό επίτευγμα, δεδομένης της μεταβλητότητας στις χρηματοπιστωτικές αγορές κατά τη διάρκεια του έτους. Αυτό αποτελεί απόδειξη της ικανότητάς μας να διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά την αβεβαιότητα.

Με αυτά τα ισχυρά αποτελέσματα, είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε το νέο τριετές στρατηγικό σχέδιο που θα επικεντρώνεται στη συνεχή ανάπτυξη, τον μετασχηματισμό και τη δημιουργία βιώσιμης αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

Ασφάλιστρα

Τα συνολικά ασφάλιστρα του Ομίλου ανήλθαν σε €49,727 εκατ. Ευρώ (+ 6,1%), επιβεβαιώνοντας την αύξηση που είχε σημειωθεί προηγουμένως το πρώτο εξάμηνο του έτους, ως αποτέλεσμα θετικών τάσεων και στους δύο επιχειρηματικούς κλάδους.

Ο κλάδος Ζωής σημείωσε αύξηση 7,8%, η οποία οφείλεται στην ανάπτυξη όλων των γραμμών ασφάλισης, ιδιαίτερα του κλάδου προστασίας, σε όλες σχεδόν τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους στην Ιταλία ανανεώθηκαν ομαδικά ασφαλιστήρια που ανήλθαν σε σχεδόν €1,2 δις., ως αποτέλεσμα ενεργειών στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο αποταμιεύσεων: ακόμη και χωρίς αυτό το ποσό, τα συνολικά ασφάλιστρα ζωής του Ομίλου σημείωσαν αύξηση (+4,1 %).

Μετά από έντονη επιτάχυνση κατά το δεύτερο τρίμηνο, οι καθαρές ταμειακές εισροές του Ομίλου ανήλθαν σε €8,6 δισ., σημειώνοντας πρόσθετη αύξηση το τρίτο τρίμηνο, οδηγώντας σε συνολική αύξηση 3,3%, η οποία συγκεντρώθηκε κυρίως στη Γαλλία και την Ασία.

Τα ασφάλιστρα Περιουσίας και Ατυχημάτων αυξήθηκαν κατά 2,7%. Οι ασφαλίσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 2,9% λόγω της αύξησης στις χώρες της ζώνης ACEER* (+ 5,6%), της Γαλλίας (+ 3,3%) και της Αμερικής και της Νότιας Ευρώπης (+ 19%). Η Ιταλία σημείωσε υποχώρηση κατά 2,2%, αν και το τρίτο τρίμηνο του έτους παρουσίασε ανάκαμψη.

Οι υπόλοιποι κλάδοι περιουσίας σημείωσαν επίσης αύξηση (+ 2,4%), χάρη στις τάσεις που παρατηρήθηκαν σε όλες σχεδόν τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Όμιλος.

Η ανάπτυξη σημειώθηκε στην ζώνη ACEER (+ 3,2%), κυρίως στις ασφαλίσεις κατοικιών, στη Γαλλία (+ 2,3%) λόγω τιμολογιακής πολιτικής, στη Γερμανία (+ 1,5%) με ανάπτυξη των Επιχειρηματικών ασφαλίσεων , και με την Europ Assistance (+ 12,8%), ιδιαίτερα στις ώριμες αγορές, λόγω της αύξησης της ταξιδιωτικής ασφάλισης και της οδικής βοήθειας. Η Ιταλία παρουσίασε μείωση της τάξης του 1,6% λόγω της απόδοσης των επιχειρηματικών και εμπορικών ασφαλίσεων μετά την επικέντρωση στην κερδοφορία.

Το τρίτο τρίμηνο του έτους είχε θετικό αποτέλεσμα λόγω της ανάκαμψης των ατυχημάτων και των ασφαλίσεων υγείας.


*Αυστρία, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και Ρωσία  

Προηγούμενο άρθροΑσφαλιστικό Συνέδριο 2018: «Μπροστά στις Προκλήσεις: Ανεβάζουμε Επίπεδο!»
Επόμενο άρθροΗ Εθνική Ασφαλιστική έτρεξε Χωρίς Τερματισμό για καλό σκοπό!