Συνεντεύξεις

Βασίλης & Αριστείδης Τουπής: Δυο γενιές μαζί στην Ευρωπαϊκή Πίστη

Ο πατέρας, ο Βασίλης, μετρά ήδη 23 χρόνια συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Πίστη, από τα συνολικά 30 χρόνια της επαγγελματικής του πορείας στην ασφαλιστική αγορά. Τι είναι αυτό που δικαιώνει την επιλογή του και πώς η δική του εμπειρία επηρέασε την απόφαση του γιου του, Αριστείδη, να δραστηριοποιηθεί στον ίδιο επαγγελματικό στίβο;
Πώς βιώνουν τη συνύπαρξη στον ίδιο χώρο και ποια είναι η πολυτιμότερη συμβουλή του πατέρα προς τον γιο;

Πόσα χρόνια δραστηριοποιείστε στην ασφαλιστική αγορά και πόσα εξ αυτών συνεργάζεστε με την Ευρωπαϊκή Πίστη; Τι είναι αυτό που κυρίως σας δικαιώνει ως προς την απόφαση αυτής της συνεργασίας;

Β.Τ.: Δραστηριοποιούμαι 30 χρόνια στην Ασφαλιστική Αγορά και στην Ευρωπαϊκή Πίστη συμπλήρωσα 23 έτη συνεργασίας. Η επιλογή μου να συνεργαστώ με την Ευρωπαϊκή Πίστη με δικαίωσε 100%, διότι κατάφερα, μέσα σε μια Εταιρεία που ιδρύθηκε και διοικείται μέχρι σήμερα από Ασφαλιστές, να δημιουργήσω μαζί με τους 1.200 και πλέον Συνεργάτες μου μία «Εταιρεία μέσα στην Εταιρία» με σημαντικά παραγωγικά αποτελέσματα.

Επιδιώξατε το παιδί σας να ακολουθήσει το δικό σας επάγγελμα και γιατί;

Β.Τ.: Οι γονείς παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή του επαγγέλματος ενός εφήβου και στην επαγγελματική του εξέλιξη. Όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να βρουν την ευτυχία και να επιτύχουν στη ζωή τους. Ένας σημαντικός παράγοντας, λοιπόν, που έχει να κάνει με την ευτυχία και την επιτυχία κάποιου, είναι και το επάγγελμα που θα επιλέξει.
Δεν επιδίωξα να ακολουθήσει ο Αριστείδης το επάγγελμά μου. Διακρίνοντας όμως από πολύ νωρίς τις δυνατότητές του, πίστευα ότι το επάγγελμά μας θα του ταιριάζει. Και σήμερα, νιώθω ότι έχω δικαιωθεί απόλυτα για αυτό.

Η συνεργασία του πατέρα σας με την Ευρωπαϊκή Πίστη τι ρόλο έπαιξε στην απόφασή σας να ασχοληθείτε με το επάγγελμα;

Α.Τ.: Σε ηλικία 12 ετών, άρχισα να αναρωτιέμαι τι ακριβώς κάνει ο πατέρας μου τόσες ώρες στο γραφείο και ποιο είναι το επάγγελμα που τον κάνει να είναι τόσες ώρες μακριά από το σπίτι. Θυμάμαι επίσης το άγχος του και θυμάμαι επίσης ότι, στα μάτια μου, το επάγγελμά του μου φαινόταν ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα.
Όταν ξεκίνησε τη συνεργασία του με την Ευρωπαϊκή Πίστη, θυμάμαι ότι είδα την αρχή μίας καριέρας που για πρώτη φορά ζήλεψα. Έβλεπα μια αλλαγή κάθε μέρα που γύριζε στο σπίτι. Έβλεπα στα μάτια του έναν επιτυχημένο επιχειρηματία, που εξελισσόταν σε καλύτερο άνθρωπο, σε καλύτερο πατέρα, σε καλύτερο επαγγελματία. Θυμάμαι στο Λύκειο να λέω στους καθηγητές μου ότι έχω στόχο μόνο τις Οικονομικές σχολές της Αθήνας, γιατί στόχος μου είναι να γίνω Ασφαλιστής σαν τον πατέρα μου (ενώ οι τότε καθηγητές μας πίεζαν όλους να περάσουμε στο Πολυτεχνείο ή στην Ιατρική).

Ποια αποδείχτηκε η καλύτερη συμβουλή που πήρατε από τον πατέρα σας στην εξάσκηση του επαγγέλματος;

Α.Τ.: Η πρώτη συμβουλή, όταν πήρα την άδεια του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή, ήταν: «Πάνω από όλα ο πελάτης». Μετά από λίγα χρόνια, όταν αναδείχθηκα σε Συντονιστή, μου είπε: «Επίσης, πάνω από όλα και ο Συνεργάτης». Με έμαθε να σκέφτομαι πρώτα τον άλλο, να δημιουργώ σχέσεις φιλικές και οικογενειακές. Μου είχε πει, μάλιστα, στις πρώτες συναντήσεις των Συντονιστών της Διεύθυνσης Πωλήσεων: «Εδώ καθόμαστε σε στρογγυλό τραπέζι, γιατί είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε μία οικογένεια, δεν υπάρχει κάποιος ανώτερος ή κατώτερος εδώ».

Ποια είναι τα υπέρ και τα κατά της συνύπαρξης στον ίδιο επαγγελματικό χώρο;

Β.Τ.: Έχουν δημιουργηθεί μεταξύ μας εκείνες οι συνθήκες που επιτρέπουν την καλή επικοινωνία, τη συνεργασία, την αλληλοκατανόηση και τον σεβασμό. Δεν αντιμετωπίζω καμία δυσκολία στην καθημερινότητα, γιατί ο Αριστείδης έχει κατανοήσει ότι πρέπει να συμπεριφέρομαι σε όλους τους managers της Διεύθυνσης με τον ίδιο τρόπο και να δίνω σε όλους τις ίδιες ευκαιρίες.

Α.Τ.: Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία μίας συνεργασίας μεταξύ δύο ατόμων είναι η εμπιστοσύνη. Όταν αυτή πηγάζει και από μία σχέση εξ αίματος, μόνο υπέρ μπορεί να έχει μία συνύπαρξη στον επαγγελματικό χώρο. Έχουμε διαχωρίσει τους ρόλους μας μέσα στην Διεύθυνση. Έτσι, δεν γίνεται εκμετάλλευση της σχέσης πατέρα και γιου. ίσα ίσα που δημιουργείται μία αρμονία στην επαγγελματική σχέση. Άλλωστε, κατά μία έννοια, όλοι οι Συντονιστές της Διεύθυνσης είμαστε σαν μία οικογένεια. Απλά, εμείς είμαστε και λίγο παραπάνω.

Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας