Εκδηλώσεις

University of Athens MBA: Εκδήλωση υποδοχής νέων φοιτητών – Απονομή βραβείων

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων – National and Kapodistrian University of Athens MBA» πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία, την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023, εκδήλωση υποδοχής νέων φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο «Άλκης Αργυριάδης», στο Κεντρικό Κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο διευθυντής του University of Athens MBA Αν. Καθηγητής Δημήτριος Μπάλιος αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος από το 2015 οπότε και ιδρύθηκε, στη διαρκή προσαρμογή του στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες αλλά και στα επόμενα βήματα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπάλιος ανέφερε ότι στο University of Athens MBA: «Είμαστε ευχαριστημένοι διότι αποδεικνύεται στην πράξη ότι υψηλού επιπέδου φοιτητές συμμετέχουν στο πρόγραμμά μας, αποδίδουν σε υψηλότερο επίπεδο και διαδίδουν την φήμη του University of Athens MBA στον επιχειρηματικό κόσμο και την κοινωνία. Ένα επίπεδο φοιτητών που διαρκώς αυξάνεται, ωθώντας μας σε αλλαγές που ανεβάζουν τον πήχη και οδηγούν σε καλύτερα καταρτισμένα στελέχη επιχειρήσεων».

O Καθηγητής Ανδρέας Παπανδρέου, μέλος της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών του University of Athens MBA, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες του μεταπτυχιακού προγράμματος που ενισχύουν την εξωστρέφεια και την διασύνδεση με την αγορά, όπως τη Συμβουλευτική Επιτροπή (University of Athens MBA Advisory Board), που απαρτίζεται από σημαντικούς CEO και προέδρους επιχειρήσεων. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε πως: «Βρισκόμαστε σε εποχές με καταιγιστικές εξελίξεις και μεταβολές στην κοινωνία και στην οικονομία. Η εκπαίδευση έχει καθοριστική ευθύνη να παρέχει γνώσεις και δεξιότητες που διασφαλίζουν ότι ο πολίτης είναι σε θέση να προσαρμόζεται στις εξελίξεις αλλά και να τις διαμορφώνει. Σε αυτό το πλαίσιο η εξωστρέφεια της παιδείας αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, πολύ περισσότερο σε ένα πρόγραμμα που συμβάλει στην διαμόρφωση στελεχών επιχειρήσεων».

University of Athens MBA: Εκδήλωση υποδοχής νέων φοιτητών - Απονομή βραβείων
Στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Φουρλή. Από αριστερά προς τα δεξιά διακρίνονται οι κ.κ. Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος του Ομίλου FOURLIS και μέλος του University of Athens MBA Advisory Board, ο Διευθυντής του ΜΒΑ Αν. Καθηγητής Δημήτριος Μπάλιος, ο Καθηγητής Ανδρέας Παπανδρέου, Μέλος της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών και ο Καθηγητής Ιωάννης Υφαντόπουλος, Ακαδημαϊκός Συντονιστής της ειδίκευσης «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας».

O Ακαδημαϊκός Συντονιστής της ειδίκευσης «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» Καθηγητής Ιωάννης Υφαντόπουλος τόνισε προς τους φοιτητές μας ότι: «Στο σύγχρονο, διαρκώς μεταβαλλόμενο πνευματικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, το University of Athens ΜΒΑ αποτελεί ένα κατεξοχήν Φωτοδότη γνώσης και έρευνας. Είμαστε οι πλέον εξιδεικευμένοι συνεργάτες στο πλευρό σας με τα κατάλληλα μαθησιακά ερευνητικά και επιχειρησιακά εργαλεία. Αυτά θα σας οδηγήσουν στο «Νέο επαγγελματικό σας ταξίδι». Στο μεγάλο άλμα της καριέρας σας. Μέσα στα όνειρα σας αναζητάτε λύσεις και ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Η μεγάλη πρόκληση σε όλους εμάς είναι να κάνουμε τα όνειρα σας πραγματικότητα».

University of Athens MBA: Εκδήλωση υποδοχής νέων φοιτητών - Απονομή βραβείων
Στιγμιότυπο από την ενημέρωση των φοιτητών για τη διασύνδεση του University of Athens MBA με την αγορά εργασίας. Στο βάθος της φωτογραφίας διακρίνονται (από αριστερά προς τα δεξιά) οι ομιλητές κατά την ενημέρωση των φοιτητών για το νέο ακαδημαϊκό έτος, ο Διευθυντής του ΜΒΑ Αν. Καθηγητής Δημήτριος Μπάλιος, ο Καθηγητής Ανδρέας Παπανδρέου, Μέλος της Επιτροπής Προγράμματος Σπουδών και ο Καθηγητής Ιωάννης Υφαντόπουλος, Ακαδημαϊκός Συντονιστής της ειδίκευσης «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο κ. Βασίλης Φουρλής, Πρόεδρος του Ομίλου FOURLIS και μέλος του University of Athens MBA Advisory Board. Ο κ. Φουρλής απηύθυνε ομιλία και απένειμε σε φοιτητές που αρίστευσαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, βραβεία συνοδευόμενα από χρηματικά έπαθλα με την υποστήριξη του Ομίλου FOURLIS. Ο κ. Βασίλειος Φουρλής, στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία του κλάδου λιανικών πωλήσεων/retail για την ελληνική οικονομία. Τόνισε ότι ο εκσυγχρονισμός του κλάδου θα επιτευχθεί μέσω οικονομιών κλίμακας και νέων τεχνολογικών εφαρμογών. Τέλος, αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο που παίζει η εκπαίδευση στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας και ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο της Αθήνας για τη συνεργασία με τον Όμιλο FOURLIS.

Ακολούθησε ενημέρωση φοιτητών για την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών δώρων στους φοιτητές.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας