Βιβλιοπαρουσιάσεις

Τοξική θετικότητα, Whitney Goodman

Οδηγός συναισθηματικής επιβίωσης σε έναν κόσμο που έχει εμμονή με την ευτυχία

Σε έναν κόσμο που έχει εμμονή με την ευτυχία, που κάθε ημέρα μας “βομβαρδίζει” με τόνους “υποχρεωτικής” θετικότητας και επιτακτικές παροτρύνσεις, ώστε να δούµε τη φωτεινή πλευρά της ζωής, το συγκεκριμένο βιβλίο μπορεί να θεωρηθεί οδηγός συναισθηματικής επιβίωσης.

Ειδικοί κάθε είδους (από life coaches έως θεραπευτές) προσπαθούν να µας πείσουν ότι το κλειδί για την ευτυχία είναι η αποσιώπηση της αρνητικότητας. Ακόµα και όταν αντιµετωπίζουµε σηµαντικές προκλήσεις (ασθένειες, απώλειες, χωρισµούς και άλλα δυσάρεστα), µάς δίνεται ελάχιστος χώρος για να εκφράσουµε τα αληθινά µας συναισθήµατα. Και φυσικά ούτε συζήτηση να τα επεξεργαστούµε, πριν φτάσουµε στο σηµείο να νιώσουµε καλύτερα και να προχωρήσουµε…

Σε αυτό το καινοτόµο βιβλίο, η δηµοφιλής ψυχοθεραπεύτρια Whitney Goodman παρουσιάζει τις τελευταίες έρευνες στην επιστήµη της, καθώς και ιστορίες θεραπευοµένων, που αποκαλύπτουν πόσο επιζήµια είναι η τοξική θετικότητα για τον εαυτό µας και τις σχέσεις µας. Με απλούς τρόπους, παραδείγµατα και διαλόγους µάς δείχνει πώς να σταθούµε στους γύρω µας, όταν τα δύσκολα συναισθήµατα τους κυριεύουν (ναι, δεν αρκεί ένα «θα περάσει κι αυτό»).

Εκδόσεις KEY BOOKS
€15,97


Ακολουθήστε την Ασφαλιστική Αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας