Διεθνή

Το Ταμείο Έρευνας της AXA ενισχύει το Ινστιτούτο Παστέρ

Για να επιταχυνθεί η αντίδραση στην πανδημία COVID-19, το Ταμείο Έρευνας της AXA δεσμεύτηκε να υποστηρίξει την ομάδα εργασίας COVID-19 του Ινστιτούτου Παστέρ, ενισχύοντας τη σχέση μεταξύ της AXA και του παγκόσμιας κλάσης ερευνητικού κέντρου που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης των μολυσματικών ασθενειών.

Οι μολυσματικές ασθένειες αποτελούν έναν από τους τομείς προτεραιότητας που υποστηρίζει το Ταμείο Έρευνας της AXA. Ως εκ τούτου, από το 2011, χρηματοδοτήθηκαν 9 έργα του Ινστιτούτου που επιλέχθηκαν για τους καινοτόμους επιστημονικούς τους στόχους, καθώς και για την αριστεία των ερευνητών και του εργασιακού περιβάλλοντος. Τα έργα αυτά επικεντρώνονται στον δάγκειο πυρετό, στις λοιμώξεις τροφίμων, στην αντοχή στα εντομοκτόνα, στα εμβόλια της ελονοσίας και στη χωρική μοντελοποίηση της εξάπλωσης επιδημιών.

Εστίαση στον κίνδυνο της πανδημίας

Ο επικεφαλής ενός εκ των έργων είναι ο Δρ Cauchmez, ο οποίος μελετά προηγμένα μαθηματικά μοντέλα που αποσκοπούν στην καλύτερη κατανόηση και πρόβλεψη της εξάπλωσης των μολυσματικών ασθενειών παρέχοντας, για παράδειγμα, βραχυπρόθεσμες προβλέψεις με βάση δεδομένα από μια συνεχιζόμενη επιδημία. Η καινοτόμος μαθηματική μοντελοποίηση είναι ένα βασικό εργαλείο για τη μελέτη των επιδημιολογικών κινδύνων, διότι επιτρέπει μια εις βάθος κατανόηση των χωρικών καθοριστικών παραγόντων των επιδημιών που είναι ανεκτίμητη για τη βελτίωση της ποσοτικοποίησης των συνεπειών τους αλλά και των κατάλληλων στρατηγικών παρέμβασης. Τα παραπάνω είναι χρήσιμα στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, τις δημόσιες αρχές, τη φαρμακευτική βιομηχανία και τους ασφαλιστές, που εμπλέκονται στη διαχείριση των επιδημικών κινδύνων.

Βασικός ρόλος στη διαχείριση του COVID-19

Με την ιστορική του εμπειρία, τη δύναμη των επιστημονικών ερευνητικών μονάδων του και το τεράστιο διεθνές δίκτυο (33 ινστιτούτα σε 25 χώρες), το Ινστιτούτο Παστέρ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή διαχείρισης της επιδημίας COVID-19.
Οι ομάδες του όχι μόνο επιβεβαίωσαν τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Γαλλία, αλλά ήταν επίσης σε θέση να ακολουθήσουν πλήρως το γονιδίωμα του νέου κορωνοϊού ήδη από τον Ιανουάριο.
Το Ινστιτούτο έχει δημιουργήσει μια διεπιστημονική Task Force για την προώθηση της έρευνας προκειμένου για την:

  • Κατανόηση του ιού και της παθογένεσής του.

  • Ανάπτυξη νέων εργαλείων διάγνωσης και αναζήτηση αντισωμάτων που μπορεί να έχουν θεραπευτικές εφαρμογές.

  • Ανάπτυξη υποψηφίων εμβολίων

  • Μοντελοποίηση της επιδημιολογίας και σχεδιασμό στρατηγικών ελέγχου της επιδημίας.

    Το έργο αυτό ανεβάζει την υποστήριξη της AXA στο Ινστιτούτο Παστέρ σε πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ.

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας