Το στρατηγικό πρόγραμμα της ERGO αρχίζει να αποδίδει

956
Reiss Markus ERGO

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «έχοντας δρομολογήσει ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης πλήρους κλίμακας πριν από έναν χρόνο, ο όμιλος ERGO είναι τώρα πιο αποτελεσματικά δομημένος, επενδύει συστηματικά στην ψηφιοποίηση και ενισχύει τις διεθνείς οργανωτικές του δομές. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του Στρατηγικού της Προγράμματος το 2021, η ERGOαναμένεται να συμβάλει μακροπρόθεσμα με περισσότερα από 600 εκατ. ευρώ στο ετήσιο καθαρό κέρδος της μητρικής της εταιρείας, MunichRe».

«Υγιής, ψηφιακή και στη συνέχεια πετυχημένη: αυτοί είναι οι στόχοι που έχουμε θέσει», αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ERGO, κ. Markus Riess (φωτ.). Η Εταιρεία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αναδιοργάνωση των πωλήσεων –από την αρχή του τρέχοντος έτους υπάρχει μόνο ένας φορέας συνδεδεμένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, με 55 σημεία πώλησης σε όλη τη Γερμανία.

Επιπλέον, η ERGO προωθεί με πλήρη ισχύ την ψηφιοποίηση, με μεγάλη πρόκληση την αναδιοργάνωση των λειτουργιών της στον τομέα της πληροφορικής. «Στον τομέα αυτό, εξακολουθούμε να έχουμε δρόμο να διανύσουμε», λέει ο κ. Markus Riess. Με στόχο την ταχύτερη ανάπτυξη νέων προϊόντων, δημιουργήθηκε η ERGO Digital IT, που βρίσκεται στο Βερολίνο και τη Βαρσοβία. Ταυτόχρονα, η ERGO Direkt στη Νυρεμβέργη δημιουργήθηκε ως κέντρο ηλεκτρονικής επάρκειας  (Online Competence Center). Ήδη, 550.000 χρήστες είναι εγγεγραμμένοι στα portal των πελατών, αριθμός που αντιπροσωπεύει αύξηση κατά 56% σε σύγκριση το 2015.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στο μέλλον, οι πελάτες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν έναν καθαρά ψηφιακό ασφαλιστή και να επωφεληθούν από το αντίστοιχο πλεονέκτημα τιμής, θα βρουν κατάλληλες προσφορές στη θυγατρική της ERGO. Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, θα κυκλοφορήσει στην αγορά το πρώτο προϊόν ασφάλισης οχημάτων κάτω από το συγκεκριμένο εμπορικό σήμα. Οι τυπικές απαιτήσεις έχουν ήδη εκπληρωθεί και η εταιρεία θα λειτουργεί ως αυτόνομη επιχείρηση με τη Neckermann Versicherung AG ως φορέα μεταφοράς κινδύνου.

Η Εταιρεία έχει σημειώσει πρόοδο στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. Οι ασφαλίσεις αυτοκινήτων, η προσωπική αστική ευθύνη, τα προσωπικά ατυχήματα και η ασφάλιση περιεχομένου κατοικίας είναι δομημένα σε αρθρωτή βάση, πράγμα που σημαίνει ότι οι πελάτες έχουν την ευελιξία να συμπεριλάβουν μεμονωμένα στοιχεία στην ασφαλιστική τους κάλυψη. Ένα πρόγραμμα ασφάλισης επιχειρήσεων έναντι κυβερνοκινδύνων παρουσιάστηκε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Παράλληλα, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017, δημιουργήθηκαν τρία ταμεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για παροχές γήρατος. Όπως έχει προγραμματιστεί, ο κλασικός κλάδος ασφάλισης ζωής θα διαχωριστεί στη δική του μονάδα στις αρχές του 2018.

Εκτός από την ψηφιοποίηση και την αυξημένη αποτελεσματικότητα, η ERGO επικεντρώνεται επίσης στις διεθνείς δραστηριότητες, στο πλαίσιο της εφαρμογής της νέας στρατηγικής της. Με περισσότερους από 10.000 εργαζόμενους, η ERGO International έχει παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες. Ο COO, κ. Alexander Ankel, περιγράφει τη στρατηγική ως εξής: «Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την παρουσία μας σε επιλεγμένες χώρες, να επενδύσουμε σε αναπτυσσόμενες αγορές και να αναπτύξουμε παγκόσμια επιχειρηματικά μοντέλα». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Πολωνία και η περιοχή της Βαλτικής είναι μεταξύ των χωρών που η ERGO International θα ενισχύσει την παρουσία της, ενώ από πλευράς αναπτυσσόμενων αγορών, έχει στραμμένο το βλέμμα της ειδικά στην Ινδία και την Κίνα. Τα παγκόσμια επιχειρηματικά μοντέλα που σχεδιάζει να αναπτύξει περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, τη νομική προστασία και την ταξιδιωτική ασφάλιση.

Πάνω από το 50% της μείωσης των περίπου 1.800 θέσεων εργασίας που ήταν ο στόχος στο πλαίσιο του προγράμματος στρατηγικής έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών της ERGO, κ. Christoph Jurecka, συνολικά, θα υπάρξει καθαρή εξοικονόμηση κόστους ύψους σχεδόν 100 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

  • Ετικέτες
  • ERGO
Προηγούμενο άρθροΣτην J. Calamos – Exin Group η Εθνική Ασφαλιστική
Επόμενο άρθροΥπερσύγχρονο το Νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ε.Ι.Α.Σ.