Άρθρα

Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας (Μάιος 2024)

Η κουκουβάγια…

Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας (Μάιος 2024)

…διαπιστώνει πως όλο και αυξάνεται, στην ασφάλιση αστικής ευθύνης χερσαίων οχημάτων, το μερίδιο που έχουν οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με ελεύθερη παροχή υπηρεσιών ή καθεστώς ελεύθερης εγκατάστασης στη χώρα μας: σε πλήθος οχημάτων, έφτασε στο 21% στο 9μηνο του 2023 (από 20% στις 31.12.2022)!

…παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη νέα προσπάθεια της έμπειρης και καταξιωμένης κας Στέλλας Ζουλινάκη. Φιλοδοξεί, μέσα από τη συνεργασία της με την TACK TMI, να αναδείξει ταλέντα και να υποστηρίξει την επαγγελματική εξέλιξη διαμεσολαβητών.


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας (Μάιος 2024)

…άκουσε τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς κ. Μιλτιάδη Νεκτάριο να επισημαίνει ότι «το 40% των δαπανών Υγείας βγαίνει κατευθείαν από τις τσέπες των νοικοκυριών. Το μερίδιο των ασφαλιστικών εταιρειών είναι μόλις 5%. Είναι ένα κενό που οι ασφαλιστικές πρέπει να καλύψουν».


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας (Μάιος 2024)

…δεν γνωρίζει πόσο χρονών ήταν ο Υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης, όταν μάζευαν τους φοιτητές και τους μαθητές και τους πηγαίνανε να γιορτάσουν την πολιτική αρετή των Ελλήνων στο Καλλιμάρμαρο. Πρέπει, όμως, να γνωρίζει ο Υπουργός ότι εικόνες σαν κι αυτή που είδαμε στην εκδήλωση της ΕΑΕΕ για το «Δικαίωμα στη Λήθη» προκαλούν αλγεινή εντύπωση.


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας (Μάιος 2024)

…εντυπωσιάστηκε από το αποτύπωμα της καταιγίδας Daniel στις ασφαλίσεις κατά ζημιών, καθώς το loss ratio για το σύνολο της αγοράς διαμορφώθηκε το εννεάμηνο του 2023 σε 56%, έναντι 48% και 42% τις αντίστοιχες περιόδους του 2022 και του 2021.

…προβληματίζεται με τη στάση των ασφαλιστικών εταιρειών, που αρνούνται την κάλυψη σεισμού για “ψύλλου πήδημα”, όπως υποστηρίζουν συνεργάτες τους, οι οποίοι δυσκολεύονται να εξηγήσουν στους πελάτες τους πώς ένας σεισμός καταμεσής στη θάλασσα επηρεάζει το νεόκτιστο και σύμφωνα με τους αντισεισμικούς κανονισμούς σπίτι τους.


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας (Μάιος 2024)

…προβληματίζεται με τη σημαντική συγκέντρωση που χαρακτηρίζει την ασφαλιστική αγορά: οι 5 μεγαλύτερες επιχειρήσεις που ασκούν εργασίες ασφαλίσεων ζωής και ταυτοχρόνως ασφαλίσεις ζωής και κατά ζημιών (μικτές) κατέχουν το 86% της σχετικής αγοράς, σε όρους τεχνικών προβλέψεων.

…σημείωσε με ικανοποίηση τη φιλοξενία που παρείχε το Fondation de l’Eau Groupama Méditerranée, αδελφοποιημένο με την ελληνική θυγατρική Groupama Ασφαλιστική, στους κ.κ. Χρήστο Κάτσιο, Laurent Thuillier, Αθανάσιο Μπαλάσκα και Michel Montbertrand. Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζαμε, για να κοινολογήσουμε, το αντικείμενο της διήμερης συνάντησης.


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας (Μάιος 2024)

…χαίρεται που, παρά τις προκλήσεις του μακροοικονομικού περιβάλλοντος και τις ασταθείς συνθήκες της χρηματοπιστωτικής αγοράς, όλες οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις παραμένουν φερέγγυες, με SCR ratio σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα του 100%, σύμφωνα με την ΤτΕ.

…χαίρεται με τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν πρακτοριακά σχήματα, με στόχο όχι μόνον την αύξηση παραγωγής, αλλά κυρίως την προσέλκυση νέων στελεχών. Οι «Σύμβουλοι Ασφα-Λύσεων/Protect Insurance by Zoi Georgiadou» διακρίνονται μεταξύ –ευτυχώς– και άλλων.


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας (Μάιος 2024)

…προβληματίζεται, καθώς ορισμένοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων (EV) δημιουργούν θυγατρικές ασφαλιστικές εταιρείες ή συνεργάζονται με InsurTech για την παροχή αποκλειστικής ασφαλιστικής κάλυψης για τις μάρκες τους, διεκδικώντας σημαντικό μερίδιο αγοράς, το οποίο μπορεί να αλλάξει το τοπίο της ασφάλισης αυτοκινήτων στο μέλλον.


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας (Μάιος 2024)

…έμαθε πως η συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής με τον Δ/ντα Σύμβουλο, κ. R. Gauci, και τη Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, κα Ντ. Τόμπρου, έγινε σε καλό κλίμα και συμφωνήθηκε να επαναλαμβάνεται κάθε μήνα, «προκειμένου να συζητούνται τα προβλήματα που θα ανακύπτουν και να γίνεται προσπάθεια να βρίσκονται βέλτιστες και αμοιβαία αποδεκτές λύσεις».


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας (Μάιος 2024)

…πιστεύει ότι είναι εφικτός και χρήσιμος ο στόχος του κ. Νίκου Αντιμησάρη, CEO της ERGO Ασφαλιστικής, να αναδειχθεί η εταιρεία «εργοδότης επιλογής», επί των ημερών του.


Δείτε εδώ τα προηγούμενα ημερολόγια της κουκουβάγιας.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας