Η κουκουβάγια…

Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Ιούνιος 2023)

…έμαθε γιατί η ΕΑΕΕ, το 2023, προχώρησε στη συγκρότηση της Επιτροπής Sustainability, Πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Χρήστος Κάτσιος. Αυτό έγινε σε αναγνώριση της βιωσιμότητας ως φλέγοντος ζητήματος, αλλά και του κομβικού ρόλου που διαδραματίζει η ασφάλιση σε σχέση με αυτήν (τη βιωσιμότητα).

…έμαθε ότι κάποια εταιρεία σε άλλους μεσίτες προσφέρει 2,5% προμήθεια και σε άλλους (μόνο δύο) 4,5% προμήθεια, και αναρωτιέται: με αυτούς τα μοιράζεται;

…έμαθε ότι επίκειται συνεργασία μεταξύ της ΕΑΕΕ και του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου και περιμένει, με μεγάλο ενδιαφέρον, τις συνέργειες και τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν οι δύο φορείς, για να ξαναφέρουν κοντά την ελληνική και την κυπριακή ασφαλιστική αγορά.


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Ιούνιος 2023)

…ζήλεψε τους 50 εκλεκτούς που συμμετείχαν στο κυνήγι του θησαυρού στο Hyatt και απήλαυσαν στιγμές χαλάρωσης, σε ένα event που είχε συνολικό κόστος €110.000 για λίγες ώρες.


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Ιούνιος 2023)

…χάρηκε για τη δικαίωση του Βασίλη Βαβυλουσάκη, ο οποίος, ύστερα από τη μακρά και επώδυνη, οικονομικά και ηθικά, ταλαιπωρία του, αποκαταστάθηκε και με δικαστική απόφαση.


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Ιούνιος 2023)

…είδε την κα Μιλένα Αποστολάκη, Δ/ντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕΟΔΙΔ), στην εκδήλωση των Σωματείων της Διαμεσολάβησης, στην Εθνική Πινακοθήκη. Φαίνεται ότι της έφεραν… γούρι οι ασφαλιστές: κατάφερε να εκλεγεί στον Βόρειο τομέα της Αθήνας, αφήνοντας εκτός τον Ανδρέα Λοβέρδο.


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Ιούνιος 2023)

…λυπάται γιατί, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα της Deloitte σε 44 χώρες, οι Gen Z και οι Millennials είναι βαθιά ανήσυχοι για το μέλλον τους. Αναφέρουν το κόστος ζωής ως την κύρια κοινωνική τους ανησυχία, πάνω από την ανεργία και την κλιματική αλλαγή. Περισσότεροι από τους μισούς σημειώνουν ότι ζουν από μισθό σε μισθό.

…απογοητεύτηκε, γιατί, στην εκδήλωση που έγινε στην Εθνική Πινακοθήκη, είδε ελάχιστους επικεφαλής ασφαλιστικών εταιρειών, πέραν εκείνων που συμμετείχαν στο πάνελ.


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Ιούνιος 2023)

…άκουσε τον κ. Παναγιώτη Τσακλόγλου να δηλώνει εμφατικά, σε εκδήλωση του ασφαλιστικού κλάδου, ότι η ασφάλιση έναντι του κινδύνου φυσικών καταστροφών δεν θα αφορά βεβαίως τις δημόσιες υποδομές και κτήρια. Μέσα σε μια αποστροφή του λόγου του, όλη η απαξίωση και η άγνοια των εκπροσώπων του πολιτικού μας συστήματος για την ασφαλιστική αγορά!

…άκουσε τη νέα CEO της NN, κα Φιλίππα Μιχάλη, να συνδέει την ηγετική θέση μιας εταιρείας με την ευθέως ανάλογη ευθύνη της απέναντι στην αγορά που δραστηριοποιείται. Αυτονόητα πράγματα θα έλεγε κανείς, όχι δυστυχώς για όλους τους επικεφαλής εταιρειών που ευαγγελίζονται ότι είναι πρώτοι και καλύτεροι.


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Ιούνιος 2023)

…διερωτάται αν υπάρχει κάποιος ασφαλιστής μεταξύ των εκλεγέντων βουλευτών ή αν και οι 300 είναι υποψήφιοι πελάτες.

…προβληματίζεται με τη σιωπή που επιλέγει η Υδρόγειος Ασφαλιστική για τα ζητήματα που την αφορούν άμεσα και συζητιούνται ευρέως, χωρίς τη δική της τοποθέτηση. Είναι εύλογο και δικαιολογημένο το ενδιαφέρον της αγοράς για την εξέλιξη της εταιρείας. η σιωπή την αδικεί, ενδεχομένως.


Δείτε εδώ τα προηγούμενα ημερολόγια της κουκουβάγιας.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Προηγούμενο άρθροΕΙΑΣ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Business and Insurance English
Επόμενο άρθροΑνοιχτή επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη (Editorial, Ιούνιος 2023)