Άρθρα

Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Ιανουάριος 2024)

Η κουκουβάγια…

Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Ιανουάριος 2024)

…έμαθε ότι, στο πλαίσιο της 5ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Εκλεγμένων στα Επιμελητήρια, διατυπώθηκε το αίτημα για υποχρεωτική ασφάλιση των αυτοκινήτων έναντι των φυσικών φαινομένων και ότι ο Υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης δεσμεύτηκε για άμεσα αποτελέσματα ως προς το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων, το οποίο χαρακτήρισε σύνθετο ζήτημα, καθώς εμπλέκονται πολλοί φορείς.

…μαθαίνει ότι ήδη υπάρχουν θετικά αποτελέσματα και αναμένονται ακόμα περισσότερα, τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, από τις πρωτοβουλίες και τα project, των οποίων την ευθύνη έχει ο κ. Τάσος Αναστασίου στην Εθνική Ασφαλιστική. Δύσκολες αποστολές έχουν ανατεθεί σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται στην Εταιρεία από την αρχή σχεδόν της ανάληψης της διοίκησης από το CVC Fund.


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Ιανουάριος 2024)

…λυπάται γιατί, βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησε η Eurostat τον Δεκέμβριο, η Ελλάδα ήταν προτελευταία σε επίπεδο ΕΕ όσον αφορά στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ για το 2022, καταγράφοντας ποσοστό 33% κάτω από τον μ.ο. της ΕΕ, πίσω μόνο από τη Βουλγαρία (38% κάτω από τον μ.ο.) και τη Σλοβακία (29% κάτω).


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Ιανουάριος 2024)

…χάρηκε, όταν είδε ότι ανάμεσα στις 95 εταιρείες που αναδείχθηκαν «True Leaders» για το 2022 είναι και 4 ασφαλιστικές (με αλφαβητική σειρά): ERGO, Groupama, Interamerican Ζημιών και NN.


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Ιανουάριος 2024)

…μελέτησε τον πολύ κατατοπιστικό «Οδηγό Cyber Insurance για Επιχειρήσεις» της ΕΑΕΕ και συγχαίρει τους δημιουργούς του: τα στελέχη – μέλη της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης & Επαγγελματικών Ευθυνών καθώς και της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών!

…διάβασε, στην Έρευνα Προοπτικών Απασχόλησης της ManpowerGroup, τις Top Δεξιότητες Επικοινωνίας που Αναζητούν οι Εργοδότες: ενεργητική ακρόαση, σαφήνεια και περιεκτικότητα στην επικοινωνία, διαχείριση project, εξοικείωση με τα meetings, συνεργασία και ομαδικότητα, ενεργή μάθηση-περιέργεια, υπευθυνότητα και αξιοπιστία.


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Ιανουάριος 2024)

…διερωτάται τι περιμένουν οι εταιρείες, για να προχωρήσουν σε εξορθολογισμό των ασφαλίστρων στην ασφάλιση αυτοκινήτων! Δεν βλέπουν το Loss Ratio, που έφτασε το 54,56%, το 2022, από 45,64% το 2021, και την αναλογιστική εκτίμηση για την εξέλιξη του δείκτη ζημιών Α.Ε.Οχ., που έφτασε στο 78,63% από 63,74% το 2021;


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Ιανουάριος 2024)

…ακούει όλο και πιο συχνά παράπονα για μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες, προωθώντας μετ’ επιτάσεως τα προτιμολογημένα τους πακέτα ασφάλισης, ακυρώνουν στην ουσία τη χρήση του Broking slip από τους Μεσίτες. Οι CEO που ευαγγελίζονται τον επαγγελματισμό και την αναβάθμιση της διαμεσολάβησης τι λένε επ’ αυτού;

…ακούει ότι οι συνεργάτες της Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη είναι πολύ ικανοποιημένοι από όσα προβλέπει ο Νέος Κανονισμός Πωλήσεων, που ανακοινώθηκε στις αρχές Δεκέμβρη, και πιστώνουν τις θετικές εξελίξεις στην προσωπική εμπλοκή του κ. Νίκου Χαλκιόπουλου.


Το ημερολόγιο της Κουκουβάγιας (Ιανουάριος 2024)

…είδε τις μετακινήσεις στελεχών από την Allianz στην Εθνική Ασφαλιστική, έμαθε πως πρόκειται για αξιόλογους επαγγελματίες και ακούει ότι η προσέλκυση ταλέντου στην ασφαλιστική του CVC έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες για τις επιδόσεις της εταιρείας το 2024.


Δείτε εδώ τα προηγούμενα ημερολόγια της κουκουβάγιας.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας