Άρθρα

Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας (Απρίλιος 2024)

Η κουκουβάγια…

Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας (Απρίλιος 2024)

…έμαθε ότι «έκλεισε» η μεγαλύτερη, ίσως, αποζημίωση που θα δοθεί σε βιομηχανία της περιοχής της Θεσσαλίας που ζημιώθηκε από τον Daniel. Το ποσό της αποζημίωσης θα ξεπεράσει τα €29 εκατ. και αξίζουν συγχαρητήρια στις ασφαλιστικές που αποζημιώνουν, στην Penco του κ. Κροκιδά, που είναι ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, στους πραγματογνώμονες Μέντωρ και Πασκάλ & Στρατής, στους συμβούλους ζημιών Insurance Solutions, αλλά κυρίως στον πελάτη που δικαιώθηκε για την επιλογή του, να έχει ασφαλίσει ορθά και επαρκώς την επιχείρησή του.

…έμαθε ότι η Willis χρειάστηκε τρία χρόνια, για να εκπονήσει, για λογαριασμό της Lamda Development, το ενιαίο ασφαλιστικό πρόγραμμα που καλύπτει τα έργα στο Ελληνικό. Το 40% της ασφάλισης έχουν αναλάβει ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες και, σύμφωνα με τον κ. Κωστή Μαυρόπουλο, καθοριστικός ήταν σε αυτό ο ρόλος ενός πολύ καλού και έμπειρου underwriter, του κ. Ευ. Μπακάλη της Groupama.

Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας (Απρίλιος 2024)

…απόρησε που δεν βρέθηκε κανείς να απαντήσει στα όσα υποστήριξε ο Δημήτρης Καμπουράκης σε άρθρο του στο Liberal, υπό τον τίτλο «Ασφαλιστικοί γκαγκστερισμοί», αναφέροντας δύο περιπτώσεις τις οποίες χαρακτήρισε «κοροϊδία από ασφαλιστικές εταιρείες σε ασφαλισμένους τους»!


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας (Απρίλιος 2024)

…εντυπωσιάζεται με την ασφαλιστική εταιρεία, η οποία, σε εγκύκλιό της προς το δίκτυο πωλήσεων, αναφέρεται στην επιβράβευση μέσω bonus νέας παραγωγής, που επιφυλάσσει για όσους μετατρέψουν παλιά συμβόλαια σε νέα (και πιο συμφέροντα για την ίδια), ενώ λίγες παραγράφους πιο κάτω υπογραμμίζει με έμφαση, στους ίδιους συνεργάτες, ότι οφείλουν να εργάζονται με γνώμονα το συμφέρον του ασφαλισμένου…


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας (Απρίλιος 2024)

…ακούει για την ασφαλιστική εταιρεία που, ενώ με κάθε αφορμή ενστερνίζεται και προβάλλει την αξία της ψηφιοποίησης και της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών και εφαρμογών, δεν πληρώνει αποζημιώσεις κλοπής πορτοφολιού, αν δεν είναι μέσα οι κάρτες ως φυσικά αντικείμενα. Για λίγα ευρώ, μέγιστη η ζημιά στην αξιοπιστία της!


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας (Απρίλιος 2024)

…χάρηκε όταν πληροφορήθηκε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης των ευρωπαϊκών κανόνων για τις άδειες οδήγησης, ώστε να διασφαλιστεί ότι συμβάλλουν στην οδική ασφάλεια. Μην ξεχνάμε ότι κάθε χρόνο χάνονται στους δρόμους της ΕΕ περισσότερες από 20.000 ζωές!


Το ημερολόγιο της κουκουβάγιας (Απρίλιος 2024)

…προβληματίστηκε με την πρωτοβουλία ασφαλιστικών εταιρειών, να διεκδικούν μέσω διαιτησίας να χαμηλώσουν οι αποζημιώσεις που πληρώνουν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, για συγκεκριμένες περιπτώσεις στις οποίες αμφισβητούν τη χρέωση, αλλά, όταν το πετυχαίνουν, αυτό να μην αφορά και τη συμμετοχή του ασφαλισμένου στη συγκεκριμένη πληρωμή!

Διαβάστε περισσότερα στο τεύχος Απριλίου 2024.


Δείτε εδώ τα προηγούμενα ημερολόγια της κουκουβάγιας.


Ακολουθήστε την ασφαλιστική αγορά στο Google News

Εγγραφείτε στο NewsLetter μας