Με επιτυχία η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών του

Σε μια αγορά που αλλάζει, μεταλλάσσεται και εξελίσσεται, ένα εκπαιδευτικό ινστιτούτο όπως το  ΕΙΑΣ, που φιλοδοξεί να είναι ο βασικός πυρήνας παροχής ασφαλιστικής γνώσης, οφείλει να αλλάζει και να εκσυγχρονίζεται. Μόνον έτσι θα μπορεί να παρέχει τη σωστή κατάρτιση και την ολοκληρωμένη εκπαίδευση που χρειάζονται τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, απ’ όποιο μετερίζι και αν την υπηρετούν (εταιρείες, διαμεσολαβητές), για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν την εικόνα της και να διαδώσουν την ιδέα της ασφάλισης.

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, η νέα Πρόεδρος του ΕΙΑΣ, κα Νάντια Σταυρογιάννη, κατά την τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Executive Development in Insurance (EDI) 2016 και Mini MBA (σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιανουαρίου, στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι ομιλίες και των Προέδρων της ΕΑΕΕ, του ΕΕΑ και της ΕΑΔΕ κ.κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και Δημήτρη Γαβαλάκη, αλλά και του μέλους του Δ.Σ. του ΣΕΣΑΕ, κ. Άγγελου Μπεφών, οι οποίοι υπογράμμισαν το πόσο σημαντική επένδυση είναι η επένδυση στη γνώση. Τονίζοντας, παράλληλα, ότι ασφαλιστική αγορά χωρίς θεσμική εκπαίδευση δεν μπορεί να υπάρξει, παρακίνησαν και τα στελέχη να επιζητούν τη γνώση και το ΕΙΑΣ να συνεχίσει τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού του.

ΕΙΑΣ αποφοίτηση 2017 Σαρρηγεωργίου
Ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου.
ΕΙΑΣ αποφοίτηση 2017 Χατζηθεοδοσίου
Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδο΄σίου
ΕΙΑΣ αποφοίτηση 2017 Γαβαλάκης
Ο Πρόεδρος της ΕΑΔΕ, κ. Δ. Γαβαλάκης
ΕΙΑΣ αποφοίτηση 2017 Μπεφών
Το μέλος ΔΣ του ΣΕΣΑΕ, κ. Άγ. Μπεφών.

Στην κατεύθυνση αυτή (του εκσυγχρονισμού) το Ινστιτούτο ήδη κινείται δυναμικά. Λαμβάνοντας  υπόψη τις σύγχρονες τάσεις της ασφαλιστικής αγοράς, είναι σε συνεχή διαδικασία αναβάθμισης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του και των συνεργασιών του.

Ο νέος κύκλος του 10μηνου εκπαιδευτικού προγράμματος EIAS Diploma in InsuranceEDI 2017 – Executive Development in Insurance ξεκινά στις 13/2, ενώ στις 14/2 ξεκινά το νέο πρόγραμμα European Insurance Intermediary (E.I.I.), που είναι το πρώτο στην Ελλάδα για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που φέρει την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση του οργανισμού Eficert. Για τις αρχές Απριλίου καθορίστηκε η διεξαγωγή του τρίτου κύκλου Diploma in Business Administration,  σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μεγάλη ανταπόκριση είχε στην αγορά ο νέος κύκλος προγραμμάτων EIAS Certified Specialist σε διάφορα non-life & life courses, που συνεχίζονται και διευρύνονται και το 2017. Η Επαναπιστοποίηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών κατέχει ξεχωριστό κομμάτι στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΕΙΑΣ, ενώ πρόσφατα αναβαθμίστηκε η elearning πλατφόρμα του ΕΙΑΣ, που σύντομα θα εμπλουτισθεί με σεμινάρια εξ αποστάσεως και webinars.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του, Δρ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου,  το 2016 το ΕΙΑΣ κατάφερε να είναι οικονομικά αυτόνομο, σημειώνοντας αύξηση κατά 34% του πλήθους των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του και κατά 51% του αριθμού των συμμετεχόντων σε αυτά, έναντι του 2015.

ΕΙΑΣ αποφοίτηση 2017 Παπακωνσταντίνου
Ο Γενικός Δ/ντής του ΕΙΑΣ, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο υπό την Προεδρία της κας Νάντιας Σταυρογιάννη δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις προσπάθειες, με μεγαλύτερα και ταχύτερα βήματα, ώστε το ΕΙΑΣ  να συνεχίσει να αποτελεί τον κορυφαίο στην Ελλάδα εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό οργανισμό στο τομέα των ασφαλιστικών σπουδών και πρακτικής, και στον τομέα ανάδειξης στελεχών ικανών να υπηρετήσουν αποτελεσματικά τις σύγχρονες ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

 

ΕΙΑΣ αποφοίτηση 2017 Σταυρογιάννη Σαρρηγεωργίου Χατζηθεοδοσίου
Η Πρόεδρος του ΕΙΑΣ, κα Νάντια Σταυρογιάννη με τον Πρόεδρο της ΕΑΕΕ, κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου, και τον Πρόεδρο του ΕΕΑ, κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

Υγεία & Σύνταξη το θέμα της πτυχιακής εργασίας

Όπως κάθε χρόνο, στο πλαίσιο της τελετής αποφοίτησης παρουσιάστηκαν και τα συμπεράσματα των δύο καλύτερων πτυχιακών εργασιών, που ξεχώρισαν στο ετήσιο πρόγραμμα EDI 2016 του ΕΙΑΣ. Υπεύθυνη εκ μέρους του Ινστιτούτου για την πτυχιακή εργασία καθώς και για την τελική αξιολόγησή της ήταν η κα Μελίνα Τσικογιαννοπούλου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης. Το θέμα της πτυχιακής εργασίας ήταν: 
«Πώς διαμορφώνονται οι στρατηγικές των Ασφαλιστικών Εταιρειών και τα προγράμματα Υγείας και Σύνταξης, με αφορμή το νέο νομοθετικό περιβάλλον και την εφαρμογή του νόμου 4364/2016 στην Ελλάδα και γιατί;»

Αφορμή για την επιλογή του θέματος ήταν η άμεση διαφοροποίηση της ασφαλιστικής αγοράς, που λόγω Solvency II, οι σε λειτουργία Ασφαλιστικές Εταιρίες Ζωής από 11 μειώθηκαν σε 4, ενώ αντιθέτως οι Μικτές από 11 αυξήθηκαν σε 17. Ο κλάδος IV.2. της Ασφάλισης Υγείας βρέθηκε από τις Εταιρίες Ζωής στις Εταιρίες Ζημιών (κλάδο 1 & 2).

Οι σπουδαστές του EDI 2016, αφού χωρίστηκαν σε 5 ομάδες, διεξήγαν ποιοτική έρευνα ειδικού πληθυσμού και συγκεκριμένα συνεντεύξεις στελεχών ασφαλιστικών εταιρειών, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έρευνα.

Η έρευνα αφορούσε τρεις άξονες, την Εταιρική Στρατηγική, την Προϊοντική Στρατηγική Κλάδων Υγείας & Συντάξεων και την Προσαρμογή στο Solvency II.

Τα βασικότερα συμπεράσματα της πλειοψηφίας των ασφαλιστικών εταιρειών είχαν ως εξής:

  • Απαιτείται ενίσχυση των βασικών λειτουργιών και ενίσχυση τμημάτων.
  • Ο κλάδος Υγείας, ενώ βρέθηκε, με ετησίως ανανεούμενα προγράμματα, στις ασφαλίσεις Ζημιών, του δίνεται ακόμη η «βαρύτητα» του κλάδου Ζωής και δεν αντιμετωπίζεται απλά σαν κλάδος Γενικών Ασφαλίσεων.
  • Καταργούνται ή μειώνονται κατά πολύ τα εγγυημένα τεχνικά επιτόκια.
  • Τέλος, οι αλλαγές γίνονται υπό το πρίσμα των νέων αναγκών βάσει Solvency II … ΑΛΛΑ με γνώμονα τις ανάγκες του πελάτη!
ΕΙΑΣ αποφοίτηση 2017 Τσιάκαλος Παπαλεξανδρής Παπακωνσταντίνου
Ο πρωτεύσας του mini MBA, κ. Ευάγγελος Τσιάκαλος με τους κ.κ. Αλ. Παπαλεξανδρή και Γ. Παπακωνσταντίνου
ΕΙΑΣ αποφοίτηση 2017 Γιαννέλου Μοίραλη Παπακωνσταντίνου
Οι κ.κ. Π. Μοίραλη και Γ. Παπακωνσταντίνου βραβεύουν την κα Ιφιγένεια Γιαννέλου, 1η EDI 2016

Οι απονομές των πτυχίων

Στελέχη εταιρειών και διαμεσολαβητικών γραφείων, αλλά και αρκετοί ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές οι οποίοι ανέλαβαν μόνοι τους το κόστος παρακολούθησης των προγραμμάτων (και αυτό είναι κάτι που πρέπει να τονιστεί!) ήταν οι φετινοί απόφοιτοι του Mini MBA  και του EDI 2016.

Όπως κάθε χρόνο βραβεύτηκαν οι πρώτοι των δύο προγραμμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωτεύσας του mini MBA, κ. Ευάγγελος Τσιάκαλος, βραβεύτηκε με 15 ώρες δωρεάν εκπαίδευσης στο ΕΙΑΣ. Η αριστεύσασα κα Ιφιγένεια Γιαννέλου, του ετήσιου προγράμματος του ΕΙΑΣ Executive Development in Insurance (EDI) 2016, έλαβε το χρηματικό έπαθλο που προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια στον πρώτο ο γνωστός Δημοσιογράφος & Σύμβουλος Έκδοσης του μηνιαίου περιοδικού Ιδιωτική Ασφάλιση κ. Παναγιώτης Δρακάτος. Το βραβείο απένειμε η κα Πέπη Μοίραλη, αρχισυντάκτρια του περιοδικού. Ακολούθως, ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, βράβευσε τον δεύτερο κ. Παναγιώτη Ασημακόπουλο και τον τρίτο κ. Χρήστο Θεοδωρόπουλο, στους οποίους το ΕΙΑΣ πρόσφερε ως δώρο ένα tablet.

H απονομή των πτυχίων στους αποφοιτήσαντες με επιτυχία σπουδαστές στο πρόγραμμα Mini MBA, σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έγινε από τον  Επίκουρο Καθηγητή του ΟΠΑ και συντονιστή του προγράμματος, Δρ. Αλέξανδρο Παπαλεξανδρή, ο οποίος απηύθυνε και σύντομο χαιρετισμό. Αντίστοιχα, τις απονομές των πτυχίων για το Executive Development in Insurance (EDI) 2016 έκαναν οι κ.κ. Ν. Σταυρογιάννη (ΕΙΑΣ), Ι. Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ), Μ. Αντωνάκη (ΕΑΕΕ), Ν. Αδαμαντιάδης (AIG), Ν. Σωφρονάς (Interamerican), Τζ. Αναγνωστάκη & Θ. Αγγελόπουλος (Υδρόγειος), Ν. Δελένδας (Eurolife), Δ. Γαβαλάκης (ΕΑΔΕ) και Ι. Παπακωνσταντίνου (ΕΙΑΣ).

Την ετήσια γιορτή του ΕΙΑΣ στήριξαν χορηγικά οι ασφαλιστικές εταιρείες: Εθνική Ασφαλιστική, Ευρωπαϊκή Ένωση – Ασφάλειαι Μινέττα, Interamerican, Υδρόγειος, DAS Hellas, Eurolife ERB.

ΕΙΑΣ αποφοίτηση 2017 Ασημακόπουλος Παπακωνσταντίνου
Ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου βραβεύει τον κ. Π. Ασημακόπουλο, 2ο EDI 2016
Σαρρηγεωργίου Θεοδωρόπουλος ΕΙΑΣ αποφοίτηση 2017
Ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου με τον κ. Χρήστο Θεοδωρόπουλο, 3ο EDI 2016

ΕΙΑΣ αποφοίτηση 2017 άποψη 2ΕΙΑΣ αποφοίτηση 2017 άποψη 1

 Οι απόφοιτοι

EXECUTIVE DEVELOPMENT in INSURANCE – EDI 2016

Γιαννέλου Ιφιγένεια ( 1η)

Ασημακόπουλος Παναγιώτης (2ος)

Θεοδωρόπουλος Χρήστος (3ος)

Αθανασάκης Χρήστος

Βισβάρδη Ιωάννα

Βλάχου Άννα

Βλάχου Ιωάννα

Βλιώρας Χρήστος

Γεωργοπούλου Θεώνη

Γκούβερη Μαρία

Ιωάννου Δομινίκη

Καραμπέκιος Δημήτρης

Καρράς Ιωάννης

Κατσουλάκης Ιάσων – Φανούριος

Κουτούμπα Μαρία

Λατινάκης Κωνσταντίνος

Λιάτη Αναστασία

Λιάτσος Χαράλαμπος

Μαλλιαρού Ερασμία

Μανάρα Χριστίνα

Μαραγκάκης Νικόλαος

Μουσάκου Αγγελική

Ντούτσης Κωνσταντίνος

Ρήγας Παντελής

Σάββας Ιάσων

Σαργιώτης Νικόλαος

Σίννης Ιωάννης

Σκιαθίτη Ιωάννα

Σολογάνης Γιώργος

Στιβαχτής Μάριος

Ταμπακουλάκης Νικόλαος

Mini MBA- σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Τσιάκαλος Ευάγγελος – Μιλτιάδης (1ος)

Ανούσης Νικόλαος

Αντωνοπούλου Ελένη

Ατσαλάκης Αριστείδης

Βαβάτσικου Ελένη

Γεωργόπουλος Γιώργος

Γιαννακοπούλου Χαρίκλεια

Γουναροπούλου Ελευθερία

Γώγου Μάρθα

Ηλιοπούλου Δέσποινα

Καραγκιοζάκης Σωτήρης

Κίτσου Παρασκευή

Κουντουρόγιαννη Σταματίνα

Κουρτέλη Βασιλική

Λιάγκας Αλέξιος

Λυκοβουνιώτη Αργυρώ

Μπρούνου Αρετή

Νικολάου Παναγιώτης

Νίνου Ελένη

Πασχαλίδης Ιωάννης

Πρέντζα Σοφία

Σγούρου Μυρτώ

Σκανδάλης Βασίλης

Σκούρας Αθανάσιος

Σταμάτης Νικόλαος

Στρόμπολας Μιχάλης

Τερζάκης Δημήτρης

Τουρνατζής Λουκάς

Τσιμάρα Διονυσία

Φούτρης Νικόλαος

Χατζηδήμα Ισιδώρα

Χρίστογλου Ξανθίππη

 

Προηγούμενο άρθροBancassurance & Direct vs Διαμεσολάβηση: Ποιος κερδίζει;
Επόμενο άρθροΠαιδεία: Eξειδικευμένο αποταμιευτικό πρόγραμμα από την Ευρωπαϊκή Πίστη